Kilyos'taki Gemi Dalgalarla Boğuşuyor

Kilyos açıklarında ‘BBC Adriyatic’ isimli kuru yük gemisi sürüklenmeye devam ediyor. Yüksek dalgaların beşik gibi...

Kilyos açıklarında ‘BBC Adriyatic’ isimli kuru yük gemisi sürüklenmeye devam ediyor. Yüksek dalgaların beşik gibi salladığı geminin bacasından siyah dumanların yükseldiği görünüyor.

‘BBC Adriyatik’ gemi dün akşam saatlerinde Kilyos açıklarında demirledi. Fırtınanın etkisiyle saat 09.00 sıralarında denizde zor saatler geçirmeye başladı. Demir atan gemi, şiddetli Karayel sebebiyle sürüklendi. Gemi, yüksekliği 7 metreyi bulan dalgalar yüzünden beşik gibi sallandı. Gemiyi kurtarmak için Kıyı Emniyeti, Sivil Savunma ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Ancak kurtarma ekipleri dalgalar ve geminin çarpma tehlikesine karşı gemiye yaklaşamadı. Geminin karaya oturmasının beklendiğini öğrenildi.

Reklam
Reklam

Kilyos Balıkçılar Derneği Başkanı Seyhan Ergin, dün akşam saatlerinde fırtınanın başladığını söyledi. Sabah kalktıklarında geminin sürüklendiğini gördüklerini aktaran Ergin, “Geminin zincirlerden bir tanesi koptu. Makineyi çalıştırdılar ama başarılı olamadılar. Şurada şöyle bir problem var. Burayı demirleme alanı yaptılar. Madem herkes söylüyor fırtına geliyor diye niye gemileri içeri almıyorlar? Bu gemilerin bize de zararı var. Asbest var. Denizlerimizi yabancı bandıralı gemilerin pisliğinden kurtaramıyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: