"Kimliksiz" ineklere el konuldu

KOCAELİ (İHA) - Gebze İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı Kayalı Karakolu ekipleri, olağan yol kontrolü sırasında durdurdukları bir kamyonun içindeki 16 ineğe, "kimliksiz" oldukları gerekçesiyle el koydu.

Kayalı Karakolu jandarma ekipleri, Denizli Köyü'nde yaptıkları olağan yol kontrolü sırasında, içinde 16 büyükbaş hayvan bulunan 34 PL 365 plakalı kamyonu evraklarını kontrol etmek için durdurdu. Evrakları inceleyen jandarma ekipleri, İstanbul'un Dudullu semtinden İzmit'in Körfez İlçesi'ne besiye götürüldüğü iddia edilen ineklerin evraklarını ve kimliklerini de görmek istedi. İneklerin sahibi Hasan Karakuş'un ineklerin çoğunun evrağını gösterememesi üzerine jandarma, çalıntı olabilir şüphesiyle ineklere el koydu.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yıl çıkan bir yasaya göre, büyükbaş hayvanların bir ilden başka bir ile taşınması sırasında "menşei şahadetname, veteriner sağlık raporu, ineklerin taşındığı kamyonun dezenfekte raporu ve bazı ineklerin kulaklarında kimliklerini belirten küpelerin" olması gerekiyor. Sözkonusu şartların yerine getirilmediği gerekçesiyle ineklere el konulduğu öğrenilirken, çalıntı olmadığı belirlenen inekler jandarmadaki işlemlerin ardından veteriner sağlık raporu almak üzere İlçe Tarım Müdürlüğü'ne sevk edildi.