Kimse Yok Mu, 75 Ülkede Kurban Dağıttı

Kimse Yok Mu Derneği Kurban Bayramı’nda Türkiye başta olmak üzere 75 ülkede kurban kesip, dağıttı....

Kimse Yok Mu Derneği Kurban Bayramı’nda Türkiye başta olmak üzere 75 ülkede kurban kesip, dağıttı. Kurban etleri 258 bin 624 aileye ulaştırıldı.

‘Kardeşliğin kapısı kurbanla açılsın’ sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde 86 bin 208 hisse toplandı. Kurban kesimi, Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Orta Doğu’ya kadar uzandı. Et dağıtımı esnasında ilginç olaylar da yaşandı. Mali Milli Eğitim Bakanı Adama Ouane, kurban dağıtım organizasyonlarını ziyaret ederek, ''Sizin burada bulunmanız her şeyden daha değerli.'' diyerek duygularını aktardı. Burkina Faso’nun Transalya köyü halkı ise 3 yıldır kendilerini yalnız bırakmayan Türklere vefalarını göstermek için köylerinin adını ‘Türkiye’ olarak değiştirdi.

Reklam
Reklam

TÜRK İŞ ADAMLARINDAN YATIRIM SÖZÜ

Yardım dağıtmak için İstanbul’dan Mardin’e giden heyette yer alan Vatan Bilgisayar'ın yönetim kurulu üyesi Hakan Vatan, "Benim için çok farklı bir bayram oldu. İnşallah bir dahaki sene tekrar buraya geleceğim. Bu organizasyonla sadece bir bayramlaşma ve et dağıtımı değil, batı ile doğu arasında bir gönül köprüsü kurmuş olduk." dedi. Elvan Şeker'in yönetim kurulu başkanı Hidayet Kadiroğlu, organizasyona ikinci kez katıldığını belirterek, "Geçen yıl ilk kez bu organizasyonla doğuya gitme fırsatı buldum. Bölge halkı bize hiç yabancılık çektirmedi, bizi evlerine misafir etti. Önümüzdeki yıl da mutlaka gelmek istiyorum. Ayrıca Mardin bölgesinin kalkınması ve yeni işyerlerinin açılması için de katkıda bulunmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl bölgeye yatırım yapacağız." diye konuştu.

#kurbanlagelenkardeslik, SOSYAL MEDYADA EN ÇOK KONUŞULANLAR LİSTESİNDE

Kimse Yok Mu Derneği’ne kurban bağışında bulunan yardımseverler bayram boyunca kurban organizasyonlarını kimseyokmu.org.tr ve kimseyokmu.tv sitelerinden canlı olarak aktardı. Türkiye’de ve dünyadaki kurban organizasyonlarını anlık olarak takipçileriyle paylaşan dernek, Kurban Bayramı’nda kardeşliğin fotoğraflarını da #kurbanlagelenkardeslik etiketiyle 'twitter'dan yayınladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: