Kimse Yok Mu, Afrika'da Kalıcı Yardımlarını Sürdürüyor

Kimse Yok Mu Derneği kuraklık sonrası zor durumda olan Afrika ülkelerinde yaptırdığı kalıcı yardım merkezleriyle...

Kimse Yok Mu Derneği kuraklık sonrası zor durumda olan Afrika ülkelerinde yaptırdığı kalıcı yardım merkezleriyle bölgenin zenginlerinin yardım etmesini sağlayarak ülkelerin kalkınmasına katkı sağlayacak.

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret eden Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, dernek olarak yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerini dengeli bir şekilde yürüttüklerini söyledi. Zaman zaman yaşanılan sıkıntılar nedeniyle dünyanın gündeminde birinci sıraya yükselen Afrika ülkelerini kriz döneminde yapılan yardımlar sonrası diğer ülkeler gibi unutma yolunu seçmediklerini kaydeden Öztürk, özellikle yaz aylarında kuraklık yaşanan ülkelerde kalıcı çözümler ürettiklerini belirtti. Toplamı 50 milyon liraya mal olan hastane, okul, yurt ve aş evlerinden oluşan kompleksleri Somali, Etiopya, Uganda ve Kenya’da yapmaya başladıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kuraklığın geçmesinin ardından dünyanın gündeminden düşen Afrika’da bundan sonraki yıllarda yaşanabilecek kuraklık ve diğer felaketlerin öncesinde bölgede hazır vaziyette olmak için projeler ürettiklerini hatırlatan Genel Başkan Öztürk, "Geçen sene Afrika’nın doğusunda yaşanan kuraklık ve bu kuraklığa bağlı olarak meydana gelen susuzluk, açlık Somali başta olmak üzere Etiopya, Uganda, Kenya’da büyük bir trajediye neden oldu. Bunun üzerine harekete geçen derneğimiz bu 4 ülkeye yardım seferberliği başlattı. Biz bu ülkelerde kalıcı olması için bir takım binalar yapmayı amaçladık. Bu ülkelerde sadece felaket zamanı taşıma yoluyla gıda ve su imkanı sağlamakla bu ülkelerin ihtiyaçlarının giderilmesi mümkün değil. Bu düşünce doğrultusunda kalıcı olması için söz konusu ülkelerde hastane, okul yurt, yetimhane ve büyük bir aş evi olacak şeklinde 4 ana binadan oluşan kompleksler yapmaya başladık. İnşallah bu ülkelerdeki sağlık problemlerinin en aza indirilmesinde kuracağımız hastanenin çözüm olacağı kanaatindeyiz. Aynı zamanda bu okul ve yurtlar ülkelerin kalkınmasında ciddi manada rol oynayacağını düşünüyoruz. Oradaki aş evimiz sayesinde ise o ülkelerin zenginlerini yardım konusunda harekete geçirerek onlara örnek olacağımızı düşünüyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Kalıcı binaların yapımında çeşitli sorunlarla karşılaştıklarını fakat tüm engellere göğüs gererek ısrarlı bir şekilde sorunlara çözümler üreterek çalıştıklarını sözlerine ekleyen Öztürk, "Somali haricindeki 3 ülkede bu yapılar betonarme şeklinde yapılamaya başladı ve devam ediyor. Somali’de ise malzeme, eleman ve usta bulma noktasında sıkıntı yaşadık. Bu sebeple Türkiye’den hafif çelik dediğimiz yapıyı buraya uygun şekilde imal ettirdik. Bu malzemeleri gemiyle götüreceğimiz için 120 konteyner içine yerleştirdik. İstanbul Derince Limanı’nda yük gemiye yükleniyor. En kısa zamanda yola çıkacak ve inşallah 15 gün sonra Somali’ye ulaşacak. Orada alt yapı olarak temeller atılmış vaziyette malzemeler indirildikten sonra bir birine montajlanarak binalar kurulmuş olacak. Bu ülkelerdeki kompleksler en geç gelecek yılın Şubat ayında hizmet vermeye başlayacak." diye konuştu.

Yurt dışındaki komplekslerin bir benzerini yurt içinde de yaptıklarını ifade eden Ünal Öztürk, en son Siirt’te ve deprem sonrası Van’da yapımına başlanan inşaatlarda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: