Kimse Yok Mu Asya Birimi Kampa Girdi

Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kısa adı ASYA (arama kurtarma sağlık...

Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kısa adı ASYA (arama kurtarma sağlık yardım) olan arama kurtarma birimi Bolu Abant'ta kampa girdi.

25-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampa, Kimse Yok Mu Kayseri Şubesi ASYA birimi de iştirak etmek üzere yola çıktı. Kimse Yok Mu Kayseri Şubesinde, Şube Müdürü Abdi Durna öncülüğünde toplanan ekip, kamp öncesi istişare toplantısı yaptı.

Asya Kayseri Şubesi ekibi adına konuşan Abdi Durna, ''Doğal afetlerden çok fazla etkilenen bir coğrafi konumdayız. Yakın zamanlarda bu acı gerçeği bir kez daha gördük ve anladık ki afet sonrası organize olmuş, eğitimli ekipler yaraların hızla sarılmasına yardımcı olduğu gibi can ve mal kaybını da en aza indirmektedir. Bu minvalde genel merkezimiz bünyesinde kurulmuş olan ASYA birimini, sürekli hazır halde tutmak için çeşitli kamplar ve seminerler düzenliyoruz. Bu kapsamda Bolu da genel merkezimiz himayesinde düzenlenen kampa ekibimizde Kayseri şubesini temsilen katılıyor'' dedi.

Reklam
Reklam

Asya timinin sadece Türkiye'de yaraları sarmadığını, yurt dısında da çok basarılı arama kurtarma faaliyetleri yaparak ülkemizi temsil ettiğini söyledi. ''Allah bir daha bu millete doğal afet acısı yaşatmasın'' diyerek sözlerine devam eden Abdi Durna, olabilecek bir afette ise ASYA biriminin canhıraş bir şekilde asıl olan görevini yerine getireceğini belirtti.

Ekip daha sonra kampa katılmak üzere yol çıktı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: