Kimse Yok Mu ASYA Ekibi Şehitler Için Yürüdü

Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askerin anısına düzenlenen yürüyüşe, Kimse Yok Mu Derneği Erzurum...

Sarıkamış'ta donarak şehit olan 90 bin askerin anısına düzenlenen yürüyüşe, Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi yönetimi ile derneğe bağlı ASYA arama kurtarma ekibi de katıldı.

Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Polat, donarak şehit olan 90 bin askerin aziz hatırası için yürüdüklerini söyledi. Polat, Rus işgaline karşı mücadale eden şehitlerin aziz hatıraları için yürüdüklerini belirten Polat, "Pakistan, Tacikistan ve Endonezya’daki afetlerde görev alan, 2010 yılındaki Haiti Depremi’nde arama kurtarma çalışmalarına katılan ve 2011 yılında deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya’nın Sendai kentine özel izinle girerek çok sayıdaki Türk vatandaşını bölgeden tahliye eden Kimse Yok Mu ASYA arama kurtarma ekibimizle şehitlerimiz için yürüyüş yaptık. O günün çetin ve ağır kış şartlarında ülkesi, bayrağı ve dini için donarak şehit olan kahraman askerlerimizi rahmet ve şükranla yad ediyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Polat, Erzurum ASYA kurtarma ekibinde aralarında mühendis, öğretmen, tekniker gibi farklı meslekler bulunan gönüllülerin yer aldığına dikkat çekerek, "ASYA’nın yeniden organize edilmesiyle birlikte Kimse Yok Mu, muhtemel bir afet durumunda afetzedelerin acil ihtiyaçlarını hemen ve yerinde karşılayabilmek maksadıyla ASYA’yı acil barınma, gıda ve yaşam destek malzemesi stokları ile takviye ederek 24 saat içinde afet bölgesine gönderilmeye hazır tutmaktadır. Arama kurtarma gönüllüleri deprem, yangın, sel, heyelan gibi doğal afetlerde yetkili ve imkân dâhilindeki tüm koşullarda çaresiz kalan, yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koşan eğitimli, disiplinli ve standartları yüksek bir gönüllüler grubudur. Zaman ve mekân demeden fedakarane biçimde yardıma koşan Kimse Yok Mu Derneği’nin 25 kişilik arama kurtarma gönüllüleri, düzenli olarak eğitimlerini sürdürmekte ve gelişen arama kurtarma model ve yöntemlerine entegre olmaktadır." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: