Kimse Yok Mu, Bağışçılarına Teşekkür Plaketi Verdi

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, birçok yardım faaliyetlerinde destek olan, maddi katkıda bulunan bağışçılarına...

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, birçok yardım faaliyetlerinde destek olan, maddi katkıda bulunan bağışçılarına teşekkür plaketi verdi. Hayırseverlere teşekkür plaketlerini veren Genel Başkan Ünal Öztürk, Somali’ye kurulacak hastane, okul, yurt ve aşevi hizmetlerinin verileceği kompleksin prefabrik kısmının tamamlandığını duyurdu. Öztürk, kompleksin prefabrik bölümünün gemi ile yola çıkacağını ve kısa zamanda hizmet vereceğini belirtti.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, gönüllülerini yemekte bir araya getirdi. Kuruma ciddi anlamda destek olan ve bağış yapanlara plaket verildiği programa Somali Ankara Büyükelçisi Muhammed Mursel Abdirahman, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda gönüllü katıldı.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şube Başkanı Abdurrahman Haskaraman, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bağışçılara teşekkür eden Haskaraman, “Binlerce gönüllümüz yardım için Kimse Yok Mu aracılığıyla hem yurt içinde hem yurt dışında insanlığın yardımına koştu. Bu yardımların yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Genel Başkan Ünal Öztürk ise Orta Asyalı bir şairin tespiti ile başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Şair, 'Dünyada insan ömründe mutluluklar, sevinçler adeta bir şimşek gibidir, çakar geçer. Yani çok kısadır. Fakat hüzünler, sıkıntılar yağmur gibidir. Sağanak sağanak yağıp durur.' diyor. Bu da gösteriyor ki bu dünya demek ki öyle bir mutluluk dünyası değil. Rahatlık dünyası değil. Çalışma, çabalama, fedakârlık dünyasıdır. Zorlukları göğüsleme dünyasıdır. Bu zorluk dün Somali’ye geldi. Bugün Arakan ve Suriye’de devam ediyor. Yarın hangi ülkede, toplulukta onu bilemiyoruz. Netice itibarıyla bunların hepsi gelip geçidir. Bizler içinde imtihandır. Bu hadiseler karşısında ne kadar duyarlı davranıyoruz, bunu Allah test ediyor. Bohçanın açılması gibi, öbür dünyada bu bohça açılıp önümüze serilecek. Allah bizi utandırmasın. Bu işe destek veren abiler, ablalar bohça açıldığında önünüze serildiğinde, inşallah ciddi sürprizlerle karşı karşıya kalacaksınız.”

Reklam
Reklam

Geçen yıl Doğu Afrika’da kuraklık yaşandığını belirten Öztürk, “Bu kuraklık Somali’yi etkiledi. Kuraklıktan Kenya, Etiyopya, Uganda da etkilendi. En fazla Somali etkilendi. Bu kuraklık Somali’de açlık, susuzluk oluşturdu. Sağlık sorunlarını ortaya çıkardı. 1,5 yıl geçti ve Kayseri başta olmak üzere, Türkiye’nin desteği ile Kimse Yok Mu orada ciddi çalışmalar yaptı. Bunları saymaya kalksam zaman yetmez. Somali’ye yardımseverlerimizin, Kayseri şubemizin desteği ile iki adet yardım gemisi gönderildi. Geçen yıldan bu yana insani yardım malzemeleri dağıtıldı. Sağlık hizmetleri verildi. Sıcak yemekler verildi.” dedi.

"HASTANE VE OKULUN BULUNDUĞU KOMPLEKSİN PREFABRİK KISMI TAMAMLANDI"

Genel Başkan Ünal Öztürk, Türkiye’nin Somali halkına ciddi desteğinin eğitim alanında devam ettiğini belirtti. Geçen yıl 500 çocuğun, eğitimine Türkiye’de devam etmesi amacıyla getirildiğini anlatan Öztürk, yapılan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Türkiye genelinde eğitim almak üzere 500 öğrenci Somali’den getirildi ve eğitim alıyor. Türkiye’nin dört bir tarafından eğitimlerini almaya devam ediyor. Bu, çok önemlidir. Diğer bir hadise ise Somali’de temelleri atılan ve karkas prefabrik inşaatının da tamamlandığı, kalkacak gemiyi bekleyen bir kompleks inşaatı var. Bu komplekste hastane, okul, yurt, yetimhane ve büyük bir aşhaneden ibarettir. Kompleks kuruluyor. Somali’nin, Mogadişu’nun geleceği adına önemli bir adım arz ediyor. Kayserili hayırseverlerimizin ciddi emeği ve desteği var. Hayırlarınız kabul olur inşallah.”

Reklam
Reklam

SOMALİLİ DOKTORDAN TÜRKİYE VE TÜRK DOKTORLARINA TEŞEKKÜR

Programa katılan Somalili doktor Safie Muhammed Jamele de Türkiye’ye, Türk doktorlarına ve Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür etti. Somali’de bir hastanede çocuk doktoru olan Safie, Sudan’da tıp eğitimini aldıktan sonra ülkesinde doktorluk yaptığını anlattı. 5 aydır Türkiye’de mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme adına eğitim aldıklarını belirten Safie, “Biz mesleki eğitimlerimizle ilgili yardım istediğimiz insanlardan yardım görmedik. Kendimizin araştırıp öğrenmemizi istediler. Somali’de doğan her 4 çocuktan biri hayatını kaybediyor. Bunun önlenmesi adına Türkiye bize kucak açtı. Türkiye’ye eğitim almak, mesleki bilgilerimizi geliştirmek amacıyla Kayseri’de Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi’nde eğitim alıyoruz. Türk doktorlar bizim sorduğumuz her konuda yardımcı oluyor ve bilgilenmemizi sağlıyor. Onlara teşekkür ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ne teşekkür ediyoruz. Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

"SOMALİ HALKINI KURTARMAK İÇİN ÇALIŞTINIZ"

Reklam
Reklam

Somali Ankara Büyükelçisi Muhammed Mursel Abdirahman da Somali halkının Türkiye’yi, Türk halkını hiçbir zaman unutmayacağını ifade etti. Türkiye’ye, Türk insanına teşekkür eden Büyükelçi, “Sizler Somali halkı için elinizden geleni yaptınız ve destek çıktınız. Halkımızı kurtarmak için çalıştınız. Türkiye’ye, Türk insanına teşekkür ediyoruz. Somali halkı bunu unutmayacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından, bağışçılardan 27 hayırsever ve kuruluşa teşekkür plaketlerini, Somali Ankara Büyükelçisi Muhammed Mursel Abdirahman ve Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk verdi.

Kayseri’de, Özel Kılıçaslan Liseleri'nde eğitim alan Somalili öğrencilerden Haşim Muhammet Emin ise “Türkiyem” adlı şiirini okudu. Haşimi’nin şiiri katılımcıları duygulandırdı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: