Kimse Yok Mu Derneği 33. Şubesini Muğla’da Açtı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 33. şubesi, Muğla’da törenle açıldı. Törene AK Parti...

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin 33. şubesi, Muğla’da törenle açıldı. Törene AK Parti Milletvekili Yüksel Özden, Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel Başkan Öztürk, açılış konuşmasında din, dil, ırk ayrımı yapmadan Suriye’den Mali’ye, Endonezya’dan Filistin’e kadar 97 ülkeye ve Türkiye’nin dört bir köşesindeki ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatmaya devam ettiklerini söyledi. Kimse Yok Mu Derneği’nin, dünyanın neresinde olursa olsun yardımı amaç edindiğini vurgulayan Öztürk, bugün Muğla’da iyilik için bir adım daha attıklarını ifade etti. Muğla'dakiyle birlikte şube sayılarını 33’e yükselttiklerini kaydederek, "Sesimizi bölgede daha güçlü duyurabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ocak ayında iki programla Endonezya ve Gazze’deki yetim çocuklara Türkiye’nin hediye ve yardımlarını ulaştıran derneğimiz, inşallah yılın kalan kısmında da destek ve dualarınızla 16 ülkedeki yetimlere de şefkat eli uzatmayı hedefliyor. İki savaş arasında kalan Suriye halkına yardımlarımız devam ediyor. ‘Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye’ kampanyası kapsamında 140 TIR yardım yapıldı. İnşallah 33. şubemiz hayırlara vesile olur." dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Özden da derneğin sadece Muğla'ya hitap etmediğine dikkat çekerek, "Dünyanın neresinde bir kıtlık, felaket varsa orada Kimse Yok mu Derneği var. Ben Myanmar ve Bangladeş'teki kamplarda bu derneği gördüm. Batı ülkelerinde, 'İnsan, insanın kurdudur.' anlayışı var. Bizim kültürümüzde bu yok. Bunun en güzel örneğini de Kimse Yok mu Derneği'nin faaliyetlerinde görebiliyoruz." şeklinde konuştu. Dünyanın her yerinde insanların Türkiye’den yardım beklediğini söyleyen Yüksel Özden, şunları kaydetti: "Türkiye’den medet umuyorlar. Doğu Timur’a gittiğimde bana, ‘Türk insanının yardımseverliğinden, Türk devletinin Somali’deki yardım faaliyetlerinden çok etkilendik.’ dediler. Bunu da dünyanın her tarafında anlatıyorlar. Böylesine yardım kuruluşlarının varlığı önemli. Burasının, insanların gelip her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağı bir yer olmasını canıgönülden istiyorum ama daha büyük arzum, verebilecek, tasadduk edebilecek insanlarımızın, ihtiyaç duyulan malzemeleri karşılamasıdır. Emeği geçen herkesi kutluyorum."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından dernek binası, dua edilerek protokol üyeleri tarafından açıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: