Kimse Yok Mu Derneği, Ardahan’da bin 500 aileye kurban eti dağıttı

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi insanlara yardımlarına devam eden Kimse Yok Mu Derneği, Ardahan’da...

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi insanlara yardımlarına devam eden Kimse Yok Mu Derneği, Ardahan’da bin 500 aileye kurban eti dağıttı.
Kimse Yok Mu Derneği’nin organizasyonuyla Ankara’dan gelen hayırsever iş adamları, Ardahan’da yüzlerce evin kapısını çaldı, oyuncak dağıtıp kurban eti ikram etti. Bayramın ilk günü kurban kesiminin yapılmasının ardından, bayramın ikinci ve üçüncü günü köyler ve ilçelerde ihtiyaç sahibi ailelerin bayramını kutlamak için yollara düşen gönüllüler, fakir halkı unutmayarak Doğu-Batı kardeşliğini pekiştirdi.
Daha önceden belirlenen adreslere ulaşan gönüllüler, ailelere kurban etinin yanı sıra çocukları da unutmayarak oyuncak hediye etti. Ankara’dan Ardahan’a gelen gönüllülerden Şeref Toprak, Doğu-Batı kardeşliğini pekiştirmek adına, insanlar arasında birlik ve beraberlik, kucaklamayı sağlamak amacıyla böyle bir organizasyonun gerçekleştiğini belirterek, asıl amacın et dağıtmak olmadığını belirtti.
Bu yıl gönüllü iş adamlarının birçok mağdur ülkeye gittiğini söyleyen Toprak, her sene gitgide katlanan bu hayır kervanında gönüllülerin yarış içindeymişçesine yine yollara düştüklerini kaydetti. Bu bayramda, Ardahan’a, Ankara’dan 7 iş adamının geldiğini vurgulayan Toprak, kesilen kurbanların 5’er kiloluk özel hazırlanan poşetlere konulup, dernek yetkilileri ve gönüllüler tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götürülerek, teslim edildiğini kaydetti. İlde bin 500 aileye dağıtım yaptıklarını açıklayan Toprak, kurbanı ilk defa ailesinin yanında değil, ihtiyaç sahibi ailelerin yanında geçirdiğini ve büyük mutluluk yaşadığını sözlerine ekledi.
Ardahan Sanayici ve İş Adamları Derneği (ARSİAD) Başkanı Ergül Kılıç ise batıdan gelen hayırsever insanların gönül köprüsü oluşturduğuna dikkat çekti. Kılıç, gerçekleştirilen bu faaliyetlerle Doğu-Batı arasındaki kardeşlik bağlarının daha da güçleneceğini, burada önemli olan bütün dünyaya verilen kardeşlik mesajları olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz