Kimse Yok Mu Derneği depremzedelerle kardeş aileler arasında köprü oluyor

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, Feza Eğitim Kurumları’nın katkılarıyla ilde misafir edilen Vanlı depremzede...

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, Feza Eğitim Kurumları’nın katkılarıyla ilde misafir edilen Vanlı depremzede aileler ile kardeş aileleri yemekte buluşturdu.
Duygulu anların yaşandığı organizasyonda, 12 kişilik ailesiyle deprem sonucu memleketini terk etmek zorunda kalan Vanlı Mehmet Keleş, kendilerine gösterilen ilgiden dolayı çok memnun kaldıklarını ve deprem afetini, din ayrımı yapmadan dünyada hiçbir insanın maruz kalmaması için dua etti. Kimse Yok Mu Derneği yönetimi ve gönüllülerinin Vanlı ailelerle birebir ilgilendiği programda, depremzedelere çeşitli hediyeler verildi.
Yemek sonrası konuşma yapan Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, herhangi bir sebeple bir kimse için kendi vatanlarını kendi yurtlarını bırakıp ayrılmanın çok zor bir durum olduğuna dikkat çekti. Şimşek, "Bu, herkes için aynıdır. Orada yaşanan deprem ve sonrası ağır geçen kış şartları nedeniyle mecburi ayrılık nedeniyle Vanlı kardeşlerimiz memleketlerini terk edip Türkiye’nin değişik illerinde barınmak zorunda kaldı. Biz de Samsun olarak yaklaşık 400 kişi, 83 aileyi kabul ettik. Bunlardan 45 aile misafirhanemizde, diğerleri ise evlerde kalıyor. Ben bu yemeği düzenleyen Kimse Yok Mu Derneği ve Feza Eğitim Kurumları’na huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları ilimizde çok duyarlı ve dinamik. Vanlı kardeşlerimiz, Samsun’da kaldığı sürece kendilerine gösterilen bu yakın ilgiyi sürekli göreceklerdir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"KİMSE YOK MU MUHTAÇLARA KÖPRÜ OLMAYA DEVAM EDİYOR"
Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baş ise "Böyle anlamlı bir programda bizlerle beraber olduğunuz için Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi yönetimi ve gönüllüleri olarak hepinize saygılar sunuyorum. Bu sene 9’uncu yılını kutlayacak olan derneğimiz, Türkiye’nin ve dünyanın her tarafından yardımseverler ve ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü olmaya devam etmektedir.” dedi.
Mustafa Baş, 1999'da meydana gelen Marmara depreminde depremzedelerin 'kimse yok mu?' feryatlarına cevaben kurulan derneğin, yine bir deprem sonrası Samsun’a gelen depremzede Vanlı kardeşlerine kucak açmaya çalıştıklarını ifade etti. Samsun olarak, bu depremde bütün kurumların ve vatandaşın seferber olduğunu dile getiren Baş, "Valiliğimiz ve bütün belediyelerimiz ellerinden gelen yardımları Van’a ulaştırdı. Feza Eğitim Kurumları’nın sponsorluğunu yaptığı bu programda, milletçe iyi ve kötü günlerimizde nasıl tek yürek olup, aynı sevinci ve aynı üzüntüyü yine tek yürekten nasıl hissettiğimizin bir göstergesi olduğunu anlatmaktadır. Kötü günleri bir daha yaşamamız dileğiyle hep iyi günlerde tekrar bir arada olmak ümidiyle herkese saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

"SAMSUN'DA BİZE KUCAK AÇILMASINI UNUTMAYACAĞIZ"
Vanlı depremzede Mehmet Keleş ise yaşadıkları afetten sonra Samsun'da kendilerine kucak açılmasını unutmayacaklarını söyledi. Keleş, şunları ifade etti: "Sizlerin bize bu sıcak kucak açmanız bizi çok memnun etti. Orada yaşadığımız acıları bize unutturdu diyebilirim. Burada, Kimse Yok Mu başkanı, yöneticileri ve emeği geçen, ev sahipliği yapan Feza Eğitim Kurumları yöneticilerine gönülden teşekkür ediyorum. Bizler, deprem sonucu evlerimizi, barkımızı bırakarak sizlere geldik. Türkiye’nin 81 iline doğru yayıldık, Samsun’da olduğu gibi telefon görüşmelerimizde diğer yakınlarımızın da sıcak ilgi gördüğünü öğrendik ve çok mutlu olduk. Vanlı depremzedeler adına herkesi selamlıyor, şükranlar diliyorum. Ben hiçbir ayrım yapmıyorum, yabancı bir vatandaş depremzedelere yardım ederken, Van’da hayatını kaybetmiştir. Müslüman ayrımı yapmıyorum. Allah, dünyadaki bütün insanlara bir daha afet yaşatmasın."
Kardeş aile yemeğine, Samsun Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Nihat Çelikezen, İş-Kur Samsun Müdürü Tahsin Bayar, KASİF Başkanı Osman Reis, KASİAD Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu, Samsun eski Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kemal Küçükkaya, çok sayıda iş adamı ve dernek gönüllüsü katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz