Kimse Yok Mu Derneği, Engelli Vatandaşların Yüzünü Güldürdü

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi tarafından alınan 8 akülü araba, ihtiyaç sahiplerine verildi.

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi tarafından alınan 8 akülü araba, ihtiyaç sahiplerine verildi.

Dernek binasında düzenlenen programda konuşan Şube Başkanı Yunus Polat, akülü araba için Horasan, Aşkale, Narman, Çat ve il merkezinden toplam 8 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.

Sakatlar Derneği Şubesi yetkilileri ile birlikte ihtiyaç sahiplerini belirlediklerini dile getiren Polat, "Dernek yetkilileri katıldığımız toplantılarda sıkıntıları olduklarını söyledi. Biz de yürüyemeyen insanlara bir ayak olabilmek için bir çalışma başlattık. 8 engelli vatandaşımız sağlık raporlarıyla bize başvuruda bulundu. Arkadaşlarımız incelemelerini yaptı. Biz de aldığımız akülü arabaları onlara hediye ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İhtiyaç duyulması halinde tekrar akülü araba alabileceklerini belirten Polat, "Biz yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını her zaman göz önünde bulunduran bir derneğiz. Bu çalışmamızı proje kapsamına alacağız. Projeyi genişletip, daha çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

-"Erzurum şartlarını düşündük"

Araçların alındığı firmanın sahibinin İstanbul'da yaşayan Erzurumlu bir engelli olduğunu belirten Polat, firma sahibinin Erzurum'un soğuğunu ve fiziki şartlarını iyi bildiğini kaydetti.

Polat şunları söyledi:

"Biz firma sahibinin akülü araç sattığı yerlerle de görüştük. Tespitlerimiz sonucu Erzurum şartlarına uygun 8 adet akülü araba aldık. Akülü arabaların ihalesini yaparken, araçta oluşabilecek teknik sıkıntıları ve Erzurum'un şartlarını da düşündük. Aldığımız firma bize araçları 10 yıl kullanma garantisi verdi. Ayrıca 2 yıl da teknik bakım garantisi aldık. İleride araçlarda bir sıkıntı olursa biz de bunun takipçisi olacağız."

Akülü araba alan kişiler de, araçların alınmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Reklam
Reklam

Muhabir: Çağlar Sefertaş/Sagip Sezginer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: