Kimse Yok Mu Derneği ‘Hayır Market’ Açtı

Türkiye ve dünyada binlerce gönüllüyle ihtiyaç sahiplerine el uzatan Kimse Yok Mu Derneği, bir ilke...

Türkiye ve dünyada binlerce gönüllüyle ihtiyaç sahiplerine el uzatan Kimse Yok Mu Derneği, bir ilke daha imza atıyor. Derneğin Konya Şubesi, ‘Baran İyilik Merkezi’ adı ile kurduğu Hayır Market’te, ihtiyaç sahiplerine marketten alışveriş yapma imkanı sunacak. Derneğe başvuran yoksullara ekonomik durumlarına göre bir alışveriş limiti verilecek. Kişi daha sonra Hayır Market’e gidip kimliğini ibraz ederek ihtiyacı olan ürünü seçip alabilecek.

Markette her türlü mutfak ihtiyaçlarından çocuk kıyafetlerine, bay ve bayan giyimden gıdaya, kunduradan trikoya varıncaya kadar birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde ürün bulunuyor. Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi’nin Hayır Market’i Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın dualarıyla açıldı. Açılış öncesi konuşma yapan derneğin Konya Şube Başkanı Hasan Aşçı, yeni bir hizmet daha başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İhtiyaç sahiplerinin bundan sonra kendi benliklerini rencide etmeyecek bir konumda olacaklarını dile getiren Hasan Aşçı, “Dernek olarak yardım edeceğimiz yoksullar, Baran İyilik Merkezi sayesinde ihtiyaçlarını kendi hür iradeleriyle seçip temin etme imkanı bulacaklar. İhtiyaç duymadığı bir malzeme kendilerine verilmeyecek. İhtiyacı olmadığı, beğenmediği bir giysi veya ayakkabının hamalı olmayacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Çocukların böylece çok daha mutlu olacağını aktaran Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Aşçı, “Çünkü çocuklarımız sevdiği bir giysiyi giyecek, sevdiği bir ayakkabıyı alacak. İhtiyaç sahiplerine marketten alışveriş yapmanın zevkini ve hazzını tattırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Sistemin nasıl işleyeceğini de anlatan Hasan Aşçı, şu bilgileri verdi: “İhtiyaç sahibi derneğimize müracaat edecek. Derneğin Sosyal İnceleme Heyeti, bu kişinin sosyal incelemesini yapacak. Müracaattaki istekleri yerinde görülmüşse yardım kararı alınacak. Bu karar posta veya telefon aracılığıyla kendisine iletilecek. Yardım yapılacak kısım neyse sisteme yüklenecek. Yardım kararı çıkmış mağdurumuzun yardımlarını alabilmesi için Baran İyilik Merkezi’ne kimliğini ibraz etmesi yeterli olacaktır.”

Açılışta konuşan Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, dinimizde yardım ve dayanışmanın çok önemli olduğuna değindi. Kimse Yok Mu Derneği’ne Türkiye ve yurt dışındaki yardım çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Özbuğday, “Bu hayır işlerine maddi ve manevi katkısı olan herkesten Allah razı olsun.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Konya İl Müftüsü açılış kurdelesini kesti ve daha sonra marketi gezerek bilgi aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: