Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi'nden Gönüllülerine 'kurban Teşekkürü'

Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi, Kurban Bayramı'nda yurt dışı ve Türkiye’nin güneydoğusundaki ihtiyaç sahiplerine...

Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi, Kurban Bayramı'nda yurt dışı ve Türkiye’nin güneydoğusundaki ihtiyaç sahiplerine el uzatan gönüllülerine teşekkür etti. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen teşekkür programına, derneğe destek veren gönüllüler katıldı. Dernek Başkanı İslam Kadınçeşme, dünyanın dört bir yanına ulaşan ve ulaştığı her yerde kardeşliğin kapılarını açan, kurban bağışlarının gönüllerde mutluluğu vesile olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı’nda binlerce kişinin destek verdiğini belirten Kadınçeşme, şunları kaydetti: “Kurban Bayramı’nda bir kez daha soruldu ‘kimse yok mu?’ diye? Bu çağrıya yardımda bulunmak için yaklaşık 87 bin hisse sahibi kulak verdi ve kurbanlarını bağışladı. Toplanan kurban hisseleri 259 bin aileye ulaştırıldı.”
Kadınçeşme, Kurban Bayramı’nda sloganlarının ‘Kardeşliğin kapısı kurbanla açılsın’ olduğuna vurgu yaparak, “Türkiye’nin bütün illerinde ve dünyada, din, dil, ırk, renk ayırmaksınız kapılar çalındı ve kurbanla açıldı. Gittiğimiz yerlerdeki kardeşlerimiz, götürdüklerimizden ziyade onları oralarda unutmadığımız için duygulandı.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İslam Kadınçeşme, Peru, Moğolistan, Arakan, Tiflis’te, toplamda bir çoğunun adını bile telaffuz ederken zorlandığı, 75 ülkede kardeşliğin kurbanla geldiğini ve kardeşlik kapılarının açıldığını dile getirdi. Dernek Başkanı Kadınçeşme, çaldıkları her kapının sahiplerinden selam ve sevgi getirdiklerini ifade etti. Kocaeli’nden, Kimse Yok mu Derneği şubesi vasıtasıyla yurt dışı ve Türkiye’nin güneydoğusundaki illere giden gönüllüler, sahneye çıkarak yaşadıklarını ve duygularını dile getirdi.

Gönüllüler, “Bazılarımız üçüncü, bazılarımız ikinci, bazılarımız ise ilk kez gittik. İyiki de gitmişiz. Unutulmaz ve tarif edilmez duygularla döndük. Önümüzdeki yıllarda yine gitmeyi arzuluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi, Kurban Bayramı’nda, yurt dışı ve Türkiye’nin güneydoğusuna giden gönüllülerine plakette takdim etti. Programda ayrıca, Moritanya ve Etiyopya’daki Türk okullarına internet ortamından canlı bağlantı yapılarak, oralarda dağıtılan kurbanların yansımaları alındı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: