Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi'nden Suriyelilere Yardım Çağrısı

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi Müdürü Hasan Aşçı, dernek olarak Türkiye’nin dört bir tarafından...

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi Müdürü Hasan Aşçı, dernek olarak Türkiye’nin dört bir tarafından toplanan yardımların zor günler yaşayan Suriyelilere ulaştırıldığını söyledi. Aşçı, "Soğuk kış günlerinde yardımların devam etmesi şart." diye konuştu.

Selçuk Otel’de basın toplantısı düzenleyen Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Kıratlı, derneğin Suriye ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Hasan Aşçı, Suriyeli mülteciler için başlatılan yardım kampanyasının ülkede yaşanan iç savaş bitene kadar devam edeceğini dile getirerek, "Kimse Yok Mu olarak tüm Türkiye’den yardımlarımızı Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Derneğin Konya şubesi olarak bugüne kadar 83 ton un, 450 kilo fasulye, 200 koli kıyafet, 1320 adet bulaşık deterjanı, 25 ton helva-reçel, 350 adet battaniye, 500 çift ayakkabı, 120 koli kek ve 9200 paket çocuk bezinden oluşan 5 tırlık yardım malzemelerini Suriyeli mültecilere ve sınırın ötesine gönderdik. Toplamda Türkiye genelinde 13 milyon TL’lik bir ayni yardım ulaştırdık. Yardımlarımızı bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Kıratlı da bölgedeki insanların soğuk kış günlerinde oldukça ağır şartlarda yaşamaya çalıştıklarını hatırlattı. Kadın ve çocuklarda baş gösteren hastalıklar olduğunu söyleyen Kıratlı, “Kimse Yok Mu Derneği olarak bu hastalıklara anında müdahale edebilmek adına bölgeye Suriye kökenli iki doktor, iki hemşire ve iki eczacı ile birlikte toplam 10 personelin görev aldığı polikliniği vatandaşların hizmetine sunduk. Her gün yaklaşık 350 mülteci muayene edilirken, bazı küçük cerrahi müdahalelerde yapılabiliyor” şeklinde bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: