Kimse Yok Mu Derneği Siirt’te 6 bin aileye ulaştı

Kurban Bayramı'nda 600'e yakın Kimse Yok Mu gönüllüsü Siirt'e geldi. Gönüllüler, 6 bin aileye et...

Kurban Bayramı'nda 600'e yakın Kimse Yok Mu gönüllüsü Siirt'e geldi. Gönüllüler, 6 bin aileye et ve çeşitli hediyeler ulaştırdı.
Dağıtım için Siirt'e Almanya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda gibi Avrupa ülkeleri, İstanbul, Bolu, Gaziantep, Mersin ve Kahramanmaraş ilinden 600’e yakın gönüllü geldi. TIR'larla getirilen etler, bir özel yurdun bahçesinde binlerce gönüllü tarafından 7 kilogramlık kolilere konuldu. Et ve hediyeler daha sonra, gönüllüler tarafından merkez ilçe ve ilçelerdeki yoksullara dağıtıldı. Kurban eti ve hediyelerin merkez ilçenin yanı sıra 6 ilçe ve 300’e yakın köy ve mezradaki yoksul vatandaşlara ulaştırıldığı bildirildi.
TUSKON'a bağlı Atılım İş Adamları Derneği Başkanı Fevzi Gürses, “İstanbul'dan geldik. Halkla kaynaşma, birbirimizi tanıma, ülkenin birliği, beraberliği, geleceği adına bunu çok önemsiyoruz. İnşallah çok faydalı olacak. Faydalı olduğunu da görüyoruz. Buradaki insanlar çok candan, samimiler. Bizi karşılamaları çok güzel. Ayrılık gayrılık olmadığını görmek bize ayrıca mutluluk veriyor, çok şükür. Sevinçliyiz. Yarın gideceğiz. Bu defa ailemizle bayramlaşacağız.” dedi.
İstanbul’dan geldiğini belirten mimar Musa Ağırbaş, şunları söyledi: “İyi ki gelmişiz. Çok güzel, çok mutlu, çok huzurlu bir bayram geçiriyoruz. Bütün kardeşlerimize buralara gelmelerini tavsiye ediyoruz. Bu yolu bize açan, bu organizasyonlara yol açan bu işin mimarlarına saygıyla teşekkür ediyorum.”
İstanbul’dan üç yıldır geldiğini belirten Erdoğan Damgacı, doğudaki kardeşleriyle kurbanı vesile ederek bayramlaştıklarını belirtti. İşadamı Damgacı, "Kardeşlerimizin buralara gelip doğu ile batıyı kaynaştırmaları çok güzel bir şey.” diye konuştu.
Siirt’te gönüllü olarak çalışan Ahmet Ferit Erdal, kurban kardeşliği ve gönül köprüsü kurmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.
Doğan Mahallesi Şeyh Musa Caddesi'nde oturan Aziz Yılmaz, bu ziyarete vesile olanlara minnettar olduklarını söyledi.
Kimse Yok mu Derneği'nin gönüllüleri depremzedeleri de unutmadı. Gönüllüler, deprem bölgesinden ayrılarak Siirt’teki akrabalarının yanına sığınan aileleri ziyaret ederek et ve çeşitli hediyeler verdi. Bu ailelerden biri de merkez Ülkü Mahallesi'nde akrabalarının yanına sığınan Karahan ailesiydi. Tek odada 8 kişi kalmak zorunda olan bu aileyi ziyaret eden gönüllüler, aile bireyleri ile bir süre sohbet etti ve tesellide bulundu.
Ailelerinin anne baba ve 8 kardeşten oluştuğunu belirten oğul Ümit Karahan, “Deprem çok şiddetli oldu. Bir çok ev yıkıldı. Binalar kutuların düşmesi gibi yıkılıyordu. Bizim ev de yıkıldı İçinde oturulamıyor. Babam işçi. Babam ile ağabeyim orada kaldı. Biz Siirt'e anneannemin yanına geldik.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz