Kimse Yok Mu Derneği'nden Bin Mülteciye Öğle Ve Akşam Yemeği

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Kilis’e yerleşen mültecilere el uzatan Kimse Yok Mu Derneği, öğlen...

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Kilis’e yerleşen mültecilere el uzatan Kimse Yok Mu Derneği, öğlen ve akşam yemeklerinde bin kişiye yemek dağıtıyor. Bölgedeki insanların ihtiyaçlarının had safhada olduğunu ifade eden Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin Çetiner, hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Havaların soğumasıyla birlikte mültecilerin barınak ve eşya ihtiyaçlarının arttığını aktaran Metin Çetiner, mültecilere şimdiye kadar yaptıkları yardımlarla ilgili, "Hatay Yayladağı’nda 12 bin, Kilis’te ise 2 bin kişiye gıda, giyim ve battaniye yardımı yaptık. Ayrıca Kilis’e 24 seyyar tuvalet, 30 seyyar banyo, 10 çöp konteynırı ve oyun parkı da yapıldı." bilgisini verdi. Ancak, başta ev araç-gereçleri olmak üzere pek çok yardım malzemesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Çetiner, "Ev araç-gereçleri başta olmak üzere, mutfak gereçleri, kırtasiye malzemeleri, kışlık giysiler ve battaniye gibi birçok malzemeye ihtiyaç var. Sığınmacıların çoğu çocuk olduğu için endişe verici bir durum ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Suriyeli mültecilere ayrıca doktor, hemşire ve eczacı göndererek sağlık problemlerini çözmeye çalıştıklarını da dile getiren Çetiner, yaklaşan kış ayı öncesi hayırseverleri yardımda bulunmaya davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: