Kimse Yok Mu Derneği'nden, çadır yangınında 3 çocuğu ölen aileye 'konteyner ev'

Kimse Yok Mu Derneği, Van'da evlerinin bahçesine kurdukları çadırda çıkan yangında 3 çocuğunu kaybeden aileye...

Kimse Yok Mu Derneği, Van'da evlerinin bahçesine kurdukları çadırda çıkan yangında 3 çocuğunu kaybeden aileye sahip çıktı. Van merkeze bağlı Karpuzalan Köyü’nde yaşayan Tolukan ailesi, Kimse Yok Mu Derneği'nin yardımlarıyla bir nebze de olsa, moral buldu. Dernek, acılı aileye hem taziye ziyaretinde bulundu, hem de ev gibi kullanabilecekleri konteyner ile ev eşyası yardımı yaptı.
Çadır yangınında 3 çocuğunu birden kaybeden acılı baba Şemsettin Tolukan, yaşananları Allah'ın takdiri olarak değerlendirerek, yardımlar için teşekkür etti. "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin" diyen baba Tolukan, çadırda iki çocuğunu kaybettiğini, üçüncüsünün ise tedavi gördüğü Ankara'daki hastanede vefat ettiğini anlattı.
Van Kimse Yok Mu Şube Müdürü Zekeriya Cerit, ailenin acısını duymalarının ardından harekete geçtiklerini belirterek, "Taziye olsun, başınız sağolsun diyelim, dua edelim istedik. Acılar paylaşıldıkça azalır, denir. O niyetle geldik. Gönüllülerimiz konteyner teklif etti. Bağışçılarımızın yardımıyla konteyner temin edildi. Ayrıca konteynerin içine halı, çekyat, ısıtıcı da geliyor inşallah. Onları da yerleştireceğiz." diye konuştu.
18 Kasım’da gece saatlerinde çadırda kurulu sobanın alev alması sonucu çıkan yangında 8 yaşındaki Bahar Tolukan, 4 yaşındaki İsmail Tolukan ve 13 yaşındaki Mikail Tolukan kardeşler hayatını kaybetmişti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz