Kimse Yok Mu Derneği'nden Eğitim Ve Sosyal Amaçlı Dev Kompleks

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanlığı Siirt'e eğitim ve sosyal içerikli bir kompleks yapıyor.İçinde sosyal...

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanlığı Siirt'e eğitim ve sosyal içerikli bir kompleks yapıyor.

İçinde sosyal market, sosyal mağaza, aşevi, öğrenci yurdu, okuma salonları, kapalı spor salonu, açık spor alanları, taziye evi ve öğrenci yurdu bulunan dev kompleksin temeli atıldı. Doğan Mahallesi'nde Sağlık Meslek Lisesi yanında yapılacak olan dev kompleksin temel atma töreninde konuşan Vali Ahmet Aydın, doğu, batı kardeşliğinin en kısa zamanda tesis edileceğini belirtti. Vali Ahmet Aydın, "Bugün burada çok güzel bir tesisin temelini atıyoruz. İnşallah bir sene içerisinde bitireceğiz. Biz öncelikle Kimse Yokmu Derneği'ne, genel başkanına ve yönetim kuruluna teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda hayırsever vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz. İlk defa bölgemizde böyle bir tesis kuruluyor. Yaklaşık on bin metrekare kapalı alanı var. Hem eğitim hem sosyal tesisleri var. Çok büyük bir tesis. Emeği geçenleri kutluyorum. Biz burada Kimse Yok mu Derneği'ne ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlk defa böyle bir eğitim tesisi, bir sosyal tesisi yapıyor. Sanıyorum genel başkanın işi çok zor diğer illerde isteyecekler" dedi.

Reklam
Reklam

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, temel atma törenine katılanlara teşekkür ederek manen destek verdiklerini belirtti. Öztürk, "Bir atasözünde yaptığınız yatırım neticesini bir sene de almak isterseniz, buğday veya pirinç ekin derler. Eğer yaptığınız yatırımın neticesini, 5 yıl içerisinde almak isterseniz ağaç dikin derler. Yine yaptığınız yatırımın neticesini 25 yılda almak istiyorsanız, eğitime yatırım yapın, insana yatırım yapın, insan yetiştirin derler. Gerçekten insana yapılan yatırım çok önemli. Eğitime yapılan yatırım çok önemli. Belki çok uzun solukludur. Neticesi yıllar sonra alınır. Ama kalıcı bir netice olur ve kalıcı bir çözüm olur. İnşallah bugün, bu arkamızdaki eğitim ve sosyal kompleksi de bu maksada matuf projelendirildi. İnşaatı başladı, devam ediyor. Başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Biz inşallah yarısı bitti gibi görüyoruz. Allah tamamına erdirsin. Siirte, ihtiyacı olan ihtiyaç sahibi insanlara, öğrencilere ve öğrenci velilerine hayırlı olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından kompleksin temeli Vali Ahmet Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu ve diğer davetliler tarafından atıldı. İl Müftüsü Faruk Arvas’ın duasının ardından temel atma töreni verilen kokteyl ile sona erdi.

3 bin 600 metrekare arsaya sahip tesisin, 9 bin 850 metrekare kapalı alanı olacağı belirtildi. Tesiste sosyal market, sosyal mağaza, aş evi, taziye evi, lojistik depo, süit misafir odaları, kapalı spor alanı açık spor alanları 275 kişilik konferans salonu, 250'şer kişilik kız ve erkek okuma salonları ve 220 kişilik öğrenci yurdunun yer alacağı belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: