Kimse Yok Mu Derneği'nden Siirt'e Eğitim Ve Sosyal Amaçlı Tesis

Kimse Yok mu Derneği Genel Merkezi'nce Siirt'te yapılacak eğitim ve sosyal içerikli dev kompleksin temeli törenle atıldı.

Kimse Yok mu Derneği Genel Merkezi'nce Siirt'te yapılacak eğitim ve sosyal içerikli dev kompleksin temeli törenle atıldı.

Doğan mahallesindeki Sağlık Meslek Lisesi yanında yapılacak tesis için düzenlenen temel atma töreninde konuşan Vali Ahmet Aydın, içerisinde market, mağazalar, aşevi, 220 kişilik öğrenci yurdu, 250'şer kişilik kız ve erkek okuma salonları, 275 kişilik konferans salonu, kapalı ve açık spor salonu ile taziye evi bulunan dev kompleksin Siirt'e kurulmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Tesisin bir yıl içerisinde tamamlanmasının planlandığını ifade eden Aydın, bölgede il kez bu kapsamda bir tesisin hayata geçirileceğini belirtti.

Aydın, yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip tesisin bölgede ilk olduğunu vurgulayarak, şöyle dedi:

"Kimse Yok mu Derneği'ni hepimiz tanıyoruz. Sanıyorum 5-6 yıldan beri özellikle doğu batı kardeşliğini tesisi ve kardeşlik ruhunun canlanması için Kurban Bayramları'nda gelip kurban kesiyorlar. Amaçları 3-5 kilogram etten ziyade bölge halkı ile kaynaşmak. Geçtiğimiz bayramda da Bursa ve Mersin gibi Türkiye'nin dört bir tarafından kardeşlerimiz vardı. Tesis doğu batı kardeşliğinin tesisine katkı sunacaktır. Biz burada Kimse Yok mu Derneği ekibine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu derneği hep şöyle tanıdık, nerede bir olay, bir doğal afet olsa oradalar. İlk defa böyle bir eğitim tesisi, bir sosyal tesisi hayata geçiriyorlar. Sanıyorum işleri çok zor. Çünkü diğer ilerde benzer tesis isteyecekler."

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk ise, dernek olarak insana yapılan yatırımı çok önemsediklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Öztürk, tesisin Siirt'e hayırlı olmasını dileyerek, "Bir atasözünde, 'yaptığınız yatırımın neticesini bir yılda almak isterseniz, buğday veya pirinç ekin, yatırımın neticesini 5 yıl içerisinde almak isterseniz ağaç dikin, yatırımın neticesini 25 yılda almak isterseniz eğitime, insana yatırım yapın, insan yetiştirin' denir. Gerçekten insana ve eğitime yapılan yatırım çok önemli. Belki çok uzun soluklu ama kalıcı bir neticedir. Tesisimizin inşaatı başladı. Başlamak bitirmenin yarısıdır. İnşallah yarısı bitti gözüyle görüyoruz. Allah tamamına erdirsin. Siirt'e, Siirt'teki ihtiyaç sahiplerine, öğrencilere, vatandaşlara hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Faruk Arvas'ın okudu dualar eşliğinde Vali Aydın, Belediye Başkanı Selim Sadak, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Öztürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu tarafından tesisin temeli atıldı.

Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz