Kimse Yok Mu Derneği'nden Somalili 300 öğrenciye eğitim imkanı

Yaşanan yoksulluk sebebiyle Somali'ye her türlü yardımı sağlayan Kimse Yok Mu Derneği, şimdi de yardıma...

Yaşanan yoksulluk sebebiyle Somali'ye her türlü yardımı sağlayan Kimse Yok Mu Derneği, şimdi de yardıma muhtaç 300 öğrenciye Türkiye'de eğitim desteği sağlayacak.
Türkiye'deki özel okullar ile üniversitelerde eğitim görecek olan 300 Somalili öğrenciden 49 kişi, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) heyetini taşıyan Türk Hava Yolları (THY)'na ait özel uçakla İstanbul'a geldi.
Liseyi okuyacak öğrenciler, İstanbul'da Fatih Koleji'nde eğitim görecek. Üniversiteye gidecek öğrenciler ise İstanbul ve Ankara'da Fatih Üniversitesi ile Kayseri'de özel üniversitede eğitim imkanı bulacak. Somalili öğrenciler, eğitim hakkını, yapılan sınav ile kazandı. Binlerce öğrencinin katıldığı sınavda başarılı olan yardıma muhtaç zeki öğrenciler, Türkiye'de eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönecekler. Öğrencilerin eğitimden barınmaya kadar Türkiye'deki bütün masrafları da Kimse Yok Mu Derneği tarafından karşılanacak.
Somalili öğrenciler, uçakta hem heyecanı hem de burukluğu bir arada yaşadılar. Cihan Haber Ajansı muhabirine duygularını anlatan öğrenciler, Türkiye'de iyi bir eğitim alacakları için mutlu olduklarını söylediler. Ancak ailelerinden ayrılmanın da burukluğunu yaşadıklarını anlatan öğrenciler, Türkiye'nin kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Açlık ve kuraklık nedeniyle zor günler geçirdiklerini ifade eden öğrenciler, Kimse Yok Mu Derneği'nin sağladığı bu imkanı iyi değerlendireceklerini belirttiler. Eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine hizmet etmeyi düşündüklerini dile getiren öğrenciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali'ye yaptığı ziyaretlerin ise kendilerini çok etkilediğini vurguladılar.
Öte yandan, öğrencilerle birlikte iç savaş ve kuraklıkla mücadele eden Somali'den 14 çocuk, yetersiz beslenmeye bağlı hastalıklarının tedavisi için Türkiye'ye getirildi. Hasta çocuklar, Somali'nin başkenti Mogadişu'dan Ankara'ya, ardından THY'ye ait uçakla İstanbul'a getirildi.
Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla İstanbul'a getirilen çocuklara, anne ve babalardan oluşan 13 kişi de refakat ediyor. Somalili hasta çocuklar, daha sonra ambulanslarla Esenler'deki özel Avicenna Hastanesi'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz