Kimse Yok Mu Derneği'nden Yemen'e Yardım

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, "Arap Baharı"nın etkisi ile son 2 yılda yaşanan siyasi kriz ve istikrarsızlığın ekonomik çöküşe

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, "Arap Baharı"nın etkisi ile son 2 yılda yaşanan siyasi kriz ve istikrarsızlığın ekonomik çöküşe neden olduğu Yemen'e 2 tır dolusu yardım malzemesi gönderdi.

Beyşehirliler Grup'un katkılarıyla sağlanan yardım malzemelerinin gönderilmesi için firmaya ait fabrika önünde bir tören düzenlendi.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, burada yaptığı konuşmada, ciddi ekonomik sıkıntının yaşandığı Yemen'e dernek olarak Ramazan ayında yardım elini uzattıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Katkılarından dolayı firmaya teşekkür eden Aşçı, "Kimse Yok Mu Derneği olarak gerek Türkiye'de gerekse dünyanın birçok ülkesinde yardımlara koştuk. Şimdiye kadar Türkiye'de 90 bin adet, 70 ülkede binlerce yardım paketi dağıttık. Konya Şubesi olarak Konya'da yaşayan 5 bin aileye gıda paketi dağıttık. Hergün bin kişiye, 200 aileye sıcak iftar yemeği dağıttık" diye konuştu.

Beyşehirliler Demir Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Yapıcı ise "Tarihten gelen sorumluluğumuz neticesinde, açlıkla boğuşan Yemen halkına, insanlığın gereği olarak yardımda bulunmak üzerimize düşen borcumuzdur" dedi.

Konuşmaların ardından, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı dua sonrası 2 tır dolusu yardım malzemesi Yemen'e gönderildi.

Muhabir: Basir Gülüm

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: