Kimse Yok Mu Derneği'nin Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi

Kimse Yok Mu Derneği, gönüllülerden oluşan 25 kişilik arama kurtarma ekibi kurdu.

Kimse Yok Mu Derneği, gönüllülerden oluşan 25 kişilik arama kurtarma ekibi kurdu.

Sosyal ve ekonomik yardımlarıyla öne çıkan dernek, afet sonrası acil yardımlarda daha etkin olmak için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile işbirliği yaparak gönüllülerden oluşan ekip oluşturdu.

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şube Müdürü Abdi Durna yaptığı açıklamada, özellikle Van'da yaşanan depremin ardından gönüllülerden oluşan arama kurtarma ekipleri kurarak bu gönüllüleri eğitmeye karar verdiklerini söyledi.

Eğitimlere büyük talep olduğunu belirten Durna, "25 kişilik ekipte sağlıkçı, iş adamı, inşaat işçisi gibi her meslekten insanlar var. Van'daki deprem sonrası insanlarımızın arama ve kurtarma çalışmalarına ilgileri de arttı" dedi.

Reklam
Reklam

Eğitimin arama ve kurtarma çalışmalarında tecrübeye sahip olan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince verildiğini anlatan Durna, 2 hafta sürecek eğitimin ardından gönüllülere sertifika verileceğini ve acil durumlarda bu ekibin arama kurtarma faaliyetlerine yönlendirilebileceğini kaydetti.

Gönüllülerden lise öğrencisi Şeyma Bozkurt ise, yakın zamanda meydana gelen Van depreminden çok etkilendiğini belirterek, "Bir afet sonrası insanlara nasıl yardımcı olabileceğimi öğrenmek istedim. Eğitimin faydalı olacağına ve gerekirse insanların yardımına koşabileceğime inanıyorum" diye konuştu.

Muhabir: Esma Aygün

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: