Kimse Yok Mu Derneği'nin Muğla Şubesi Açıldı

Kimse Yok Mu Derneği'nin Muğla şubesi açıldı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Muğla şubesi açıldı.

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Emir Beyazıt Mahallesi Bayram Çetinkaya Caddesi'ndeki dernek binasının açılışında yaptığı konuşmada, derneklerinin uluslararası bir kuruluş olduğunu, dünyada 97 ülkede, Türkiye'nin de 82 ilinde ihtiyaç sahiplerine şubeleri aracılığıyla ulaştığını kaydetti.

Muğla'da derneğin 33'üncü şubesini açmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Öztürk, "İnanıyorum ki Muğla şubesi, burada yaşayan ve ihtiyaç sahibi insanlara çok daha rahat ulaşacaktır. Bizim şubelerimiz bulundukları illerde varlıklı insanlarla ihtiyaç sahibi insanlar arasında bir köprü vazifesi görmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Öztürk, Suriye'deki iç savaştan dolayı mağdur olan insanlara Kimse Yok Mu Derneği tarafından ulaştırılan yardım malzemesinin 140 tırı aştığını anlattı.

Suriye'deki iç savaşın 2 yılı bulmasının üzüntü verici olduğunu belirten Öztürk, "Şubelerimiz vasıtasıyla bugüne kadar Suriye'ye yapılan maddi yardımın 22 milyon lirayı aşmış bulunmaktadır. Bunlarda şubelerimizin ve gönüllülerimiz desteği çok büyük. 33. şubemiz Muğla'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden da derneğin sadece Muğla'ya hitap etmediğine dikkati çekerek, "Dünyanın neresinde bir kıtlık, felaket var ise orada Kimse Yok Mu Derneği var. Derneğin 97 ülkede faaliyette olduğunu duyduk. Ben de Myanmar'da ve Bangladeş'teki kamplarda gördüm. Batı ülkelerinde 'insan insanın kurdudur' anlayışı var. Bizim kültürümüzde bu yok. Bunun en güzel örneğini de Kimse Yok Mu Derneği'nin faaliyetlerinde görebiliyoruz" dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Muğla Şube Müdürü Yusuf Pelit de derneğin dünya genelinde çalışmalar yaptığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından yapılan dua ile dernek binası açıldı.

Muhabir: Ali Rıza Akkır

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: