Kimse Yok Mu Diyarbakır'dan Van’a 7 kamyon yardım gönderdi

Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Van’a 7 kamyon yardım malzemesi gönderdi. Vatandaşların yardımıyla temin...

Kimse Yok Mu Derneği Diyarbakır Şubesi, Van’a 7 kamyon yardım malzemesi gönderdi. Vatandaşların yardımıyla temin edilen su, kışlık mont, katalitik soba, halı, battaniye ve yorgandan oluşan malzemeler depremzedelere ulaştırıldı.
Kimse Yok Mu Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Dabanoğlu, depremin meydana gelmesinin ardından yardımlar hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.
Birçok vatandaşın evlerindeki eşyaları deprem bölgesine göndermek için kendilerine getirdiğini belirten Dabanoğlu, ilk günden beri aralıksız çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Topladıkları yardım malzemelerini götürüp teslim ettiklerini kaydeden Dabanoğlu, Diyarbakır şubesi olarak 7’den 70’e bütün vatandaşlar ve Kimse Yok Mu gönüllüleriyle birlikte yardım çalışmalarını yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti.
Depremi duyduktan hemen sonra yardım çalışmalarını başlattıklarını vurgulayan Dabanoğlu, “Depolardaki yardım malzemelerini hazırlayıp kamyonlara yükledik. Yardım bölgesine gönderdikten sonra kendim de bölgede gezdim. Durumun çok ağır olduğunu gördüm.” dedi.
Kimse Yok Mu’nun depremin olmasının ardından depremzedelere sıcak yemek dağıtmak için bölgede çalışmalara başladığını anlatan Dabanoğlu, deprem mağduru vatandaşların acil ihtiyaç duyduğu battaniye, içecek su, her türlü kullanılmamış giysi, çocuk maması, kahvaltılık gıda malzemelerini göndermeye çalıştıklarını vurguladı.
Vanlı depremzedelerin ihtiyaç duydukları malzemeleri göndermeye devam edeceklerini belirten Dabanoğlu, vatandaşlardan ise gıda ve nakdi yardım beklediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz