'Kimse Yok Mu' Diyen Mardinlilere İstanbullu Işadamlarından Anlamlı Cevap

İstanbul’dan Mardin’e gelen yaklaşık 2 yüz hayırsever işadamı, vatandaşları Ramazan ayında ziyaret etti. Vatandaşlarla iftar...

İstanbul’dan Mardin’e gelen yaklaşık 2 yüz hayırsever işadamı, vatandaşları Ramazan ayında ziyaret etti. Vatandaşlarla iftar sofrasını paylaştı, Ramazan kumanyası hediye etti.

Her yıl Kurban Bayramı’nda ülkenin dörtbir yanından Doğu ve Güneydoğu’da gönül köprüleri kuran Kimse Yok Mu gönüllüleri bu yıl Ramazan’da benzer kardeşlik örneği sergiledi. Mardin’e uçakla gelen yaklaşık 2 yüz işadamı, kent merkezi başta olmak üzere Derik, Nusaybin ve Midyat ilçelerindeki kardeşlerini ziyaret ettip gönüllerini fethetti.

Reklam
Reklam

Ramazan ayı ve havaların sıcak olmasına rağmen yoğun katılımın yaşandığı ziyaretlerde Midyat’a yüz işadamı geldi. Hazırlanan Ramazan kumanyalarıyla birlikte merkez, belde ve köylerde yollara koyulan işadamları, kardeşleriyle kucaklaşma fırsatı buldu.

Karşılarında Kimse Yok Mu gönüllülerini bulan Midyatlı bir çok vatandaş şaşkınlık ve mutluluğu bir arada yaşadı. Adeta ‘Ramazan’da sesimi duyacak kimse yok mu’ çığlığını duyan hayırsever işadamları aile ziyaretleri gerçekleştirirken, beraberlerinde getirdikleri hediyelerle muhtaç aileleri mutlu etmenin ve Doğu-Batı arasında sarsılmaz gönül köprüleri kurmanın heyecanına vardı.

“DOSTLARIMIZIN DERDİNİ PAYLAŞMAYA GELDİK”

"Dostlarımızı ziyaret etmeye geldik" diyen, hazır giyim markası ve mağazalar zinciri Rodi Mood’un sahibi Fetin Kazancı, “Şimdi de Ramazan’da dostlarımızı ziyaret etmeye geldik. Onların dertlerini paylaşmaya geldik. Yardımsever insanların yardımlarını onlara iletmeye geldik. Bunun güzelliğini, duygusunu yaşıyoruz, çok mutluyuz, yaptığımız ibadetin sevabının daha da arttığına inanıyoruz. Herkese tavsiye ederiz, Allah hayırseverlerin hayrını kabul etsin.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MİDYAT’TA 150 AİLE SEVİNDİRİLDİ

Muhtaç ailelerin kapısını çalan hayırsever işadamları, karşılaştıkları manzaralarla yer yer duygulu anlar yaşarken, kendilerini yaz sıcağında ziyaret etmeye gelen işadamlarını gören vatandaşlar ise bayram öncesi evlerinde adeta bayram yaşadı. Hayırsever işadamları 150 aileyi mutlu etmenin heyecanını yaşadı.

İstanbul’dan gelen hayırseverler arasında bulunan Mehmet Hakkı Yanmaz ise vatandaşların oldukça samimi olduğunu vurguladı. Yanmaz, "Dışarısı ayrı bir sıcak, insanların buradaki sıcaklığı da ayrı bir sıcaklık katıyor insana. Tabi biz bu sıcaklıktan rahatsızlık duymuyoruz, bu samimiyet daha çok bizim içimizi serinletiyor, burdan giderken apayrı duygularla, düşüncelerle, sevgilerle gidecez. Bir yanımız burda kalacak. “şeklinde duygularını dile getirdi.

Midyatlı işadamı Yusuf Yenigün ise “İstanbul’dan Ramazan'ın bu sıcak gününde muhtaç aile ziyaret edip, gönlünü almak çok anlamdı. “dedi.

Hayırsever işadamları kurdukları gönül köprülerinin yanı sıra muhtaç vatandaşları mutlu etme etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: