Kimse Yok Mu gönülleri, Mardin'de 4 bin 150 aile ile gönül köprüsü kurdu

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Mardin’de 4 bin 150 aile...

Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Mardin’de 4 bin 150 aile ile gönül köprüsü kurdu. Mardin merkez ve 9 ilçe ve köylerinde, fakir ailelere kurban eti ve çeşitli yardımlar dağıtan gönüllüler, Özel Safiye Beşir Atak Koleji'nde düzenlenen “Kardeşlik” programında bir araya geldi.
Atak Koleji konferans salonunda düzenlenen programa, AK Parti Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Saadet Eğitim A.Ş Genel Müdürü Osman Öner, Aydınlı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı A.Sait Kavurmacı ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kimse Yok Mu gönülleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Saadet Eğitim A.Ş Genel Müdürü Osman Öner, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Kimse Yok Mu gönüllülerinin iki gün boyunca Mardin’de 4 bin 150 aileye yardım dağıttığını belirterek, farklı kültürlerin ve dillerin bir arada yaşadığı tarihi kentte, gönül köprülerini bir kez daha pekiştirdiklerini söyledi.
AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahman Akdağ ise bölgede yaşanan olaylara dikkat çekerek, Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin, bölgede yapmış oldukları hizmetleri, bölge halkı olarak asla unutmayacaklarını kaydetti. 780 kilometrekare bir alanda, 74 milyon insanın kardeşliği, huzuru, geleceği söz konusu olduğunu belirten Akdağ, ”Burada bu insanların yüreği bir noktaya kilitlenmiş, o şekilde atıyor. Hacca gidenler görmüştür. Dünyanın her yerinde saf olunur. Ama Kâbe de insanlar bir halka oluşturulur. Bugün o halka gözümün önünde canlandı. Ama sitemim şu; biz kardeşliğimizi hatırlatmaya geldik demeyelim. Bize kardeşliğimizi unutturanlara hesap soracak bir noktadasınız. Sizleri kutluyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

"BU ATEŞİ HEP BİRLİKTE SÖNDÜRELİM"
Bölgede yaşanan şiddeti söndürmek için birlik ve beraberlik içinde olmak gerektiğine dikkat çeken Akdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Gün gelecek, her birimiz özeleştiri yapacağız. Ama gün, birbirimizin eleştirme günü değil. Gün, birbirimizin eksiğini gediğini ortaya çıkarma günü değil. Gün, geleceğimizi, çocuklarımızı, inancımızı, kitabımızı kurtarma günüdür. Bize bugünleri gösteren yüce Allah’a şükürler olsun. Bu kutlu davayı bu platformda yad etmeyi anmayı, kutlamayı bahşeden bu imkanları sağlayan büyüklerimize hürmet ve selam gönderiyorum. Türkiye, büyük bir badireden geçmektedir. 7 ülke, insanlarımızı birbirine öldürmektedir. Ölen Mehmet öldüren Mehmet’tir. Bir çocuk dağda, bir çocuk askerde, biz bu ateşi söndürmek için buradayız. Vefakâr kalplerinizle bu ateşi söndürmeye çalışıyorsunuz. Allah, sizden razı olsun.“ şeklinde konuştu.

"BÖLGEDEKİ FİTNE ATEŞİNİ SİZ SÖNDÜREBİLİRSİNİZ"
AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler ise Allah'ın insana bahşettiği en önemli duygunun paylaşma duygusu olduğunu belirtti. Güler, "Allah, nimet olarak verdiği şeylerin bekçisi yapmaktan korusun. Bizlere bu paylaşma duygusu, bu kardeşlik duygusunun geliştirilmesi için gönülleri fethetmek için yol gösteren herkesten Allah razı olsun. Sadece yurt içinde değil yurt dışında, kardeşliğin tesisi anlamında bizim inanç değerlerimizin yayılması anlamında hizmet eden kardeşlerimizden Allah razı olsun. Bu hizmetlere vesile olan muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'den de Allah razı olsun.“ dedi.
Bölge insanı hangi inançtan gelirse gelsin, onları birbirine haşredecek bir çimentonun var olduğunu kaydeden Milletvekili Güler, şöyle dedi: ”Bu inanç değerleri bizim birçok farklılığı görmezden geliyor. Veya birbirimizi anlamamız için yetiyor da artıyor. İşte o çimentonun en sağlam kolonlarından birisiniz. Bu bayramda buraya geldiniz. İşte sizin buraya gelişinizle bayram o bayram oldu. Bu bölge insanı ayrılıkçı değildir. Bu bölge insanını farklı anlayışa çekmek isteyenler var. Stanist bir liderlik anlayışı, Maoist bir devrimci halk savaşı felsefesi tamamen şiddet otokritik bir yönetim biçimidir. Bugün dünyaya hiçbir değeri kalmamış bir felsefeyi demokrasi adı altında, haklar mücadelesi altında onlara dayatmaya çalışılıyor. Belki bugün bir kısmı baskı ve tehditle boyun eğmeye çalışıyor. Ama her zaman onlara boyun eğdirmek mümkün değildir. Onlar asil ve inançlı insanlardır. Ama şimdi maalesef yeni strateji onların inançlarına saldırmaktır. Bu tip yardımların üzerine gidip, engellemeye çalışılmaktadır. Cizre’deki o masum çocukların yurduna atılan molotofların, aslında kimin üzerine hangi hizmete atıldığını çok iyi biliyoruz. Sizin gibi insanların buradaki elinin buradan hiç kalkmaması gerekir.”

Reklam
Reklam

”BU YARDIMLAR BAŞIMIZDAKİ BELAYI DEFEDİYOR”
Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu da Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin bölgede yapmış oldukları yardımların amacına ulaştığına inandığını söyledi. Ayanoğlu, ”Aslında siz bu bayramda güzel bir hizmete imza attınız. Bizim başımızdaki belayı defetmek ve yanan bu ateşi söndürmek için siz de elinize bir su kovası aldınız ve kestiğiniz kurbanlarınızla bu belayı defetmek üzere, bu fitneyi söndürmek için buraya koştunuz. Ama bunun arkasının gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu organizasyonları yapanlara teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.
Bir kurban bayramı vesilesiyle bu organizasyona yakınlaştığını anlatan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Sait Kavurmacı da ”Hayatım bu tür organizasyonlarla değişti. Bu bölgenin insanının yanında olmak, onlara hizmet etmek bizim görevimizdir. Buraya gelirken babaannem bana, Güneydoğu insanının vefakâr insan olduğunu ve yaptığınız hizmetin Allah katında büyük olduğunu anlattı. Hakikaten de buraya gelirken babaannemin anlattıkları ile karşılaştım. Doğu batı kardeşliğinin en güzel örneğini burada Güneydoğu halkı arasında yaşadım.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz