Kimse Yok Mu Gönüllüleri 14 Şubat'ta Sevgilerini Öğrencilerle Paylaştı

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Balıkesir Şubesi, Sındırgı ilçesine bağlı Umurlar Köyü İlkokul...

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Balıkesir Şubesi, Sındırgı ilçesine bağlı Umurlar Köyü İlkokul ve Ortaokulu'ndaki 28 öğrenciye giyim yardımında bulundu. Öğrencilere hediye paketlerini veren dernek gönüllüleri, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sevgilerini öğrencilerle paylaştıklarını söyledi.

Yardım organizasyonuna, derneğin emekli öğretmen gönüllüleri katıldı. Kimse Yok Mu Balıkesir Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil ve gönüllüler köy okuluna gelişlerinde öğretmenler tarafından karşılandı. Daha önce okul yönetimi tarafından tespit edilen öğrencilere, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu, içinde ayakkabı, mont, kazak, pantolon ve gömlek bulunan hediye paketleri verildi. Paketleri Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Karaca, Okul Müdürü Selahattin Altındaş, Yaşar Yeşil ve gönüllü öğretmenler verdi. Mutlulukları yüzlerinden okunan öğrenciler de dernek yetkililerine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Altıntaş, taşımalı eğitimle toplam 150 öğrencileri bulunduğunu, dört köyden öğrenci geldiğini söyledi. Okulda altı yıldır görev yaptığı belirten Altıntaş, "Okulumuzda ilk ve orta kısımlar bulunuyor. Öğretmenlerimiz, gönüllü olarak çeşitli kurslar veriyor. Öğrencilerimizi SBS'ye hazırlıyoruz. Ayrıca matematik, fen ve Türkçe kursları vererek destekliyoruz. Kimse Yok Mu Derneği'ne, böyle bir hizmette bulundukları için teşekkür ediyorum. Sevgililer Günü'nde en güzel sevgi budur." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Karaca ise ihtiyaç sahibi her çocuğun elinden tutmaya çalıştıklarını kaydetti. Yardımcı ve kaynak kitaba ihtiyaç buyduklarını belirten Karaca, hayırseverlerden destek istedi. Köyün bin 130 nüfusu olduğunu ifade ederek, "İlçemizde maalesef parçalanmış aile sayısı çok fazla. Bu durum öğrencilerimizi olumsuz etkiliyor. Bu konuda çalışma yapıyoruz. Psikolojik destek ihtiyacı olanlara yardım edeceğiz. Desteklerinden dolayı dernek yönetimine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kimse Yok Mu Şube Sorumlusu Yeşil de derneğin, Türkiye ve dünyada çeşitli yardım kampanyalarıyla ihtiyaç sahibi insanlara ulaştığını bildirdi. Öğrencilerin yüzünü güldüren hayırseverlere minnet duyduklarını belirten Yeşil, şöyle konuştu: "Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Biz de köy okulumuza gelip öğrencilerimizle birlikte bu mutluluğu ve sevgimizi paylaşmak istedik. Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak. Küçük kardeşlerimizin yüzünde bir nebze tebessüm bulabilirsek ne mutlu bize.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: