Kimse Yok Mu, Mersin'de 2 Bin 500 Aileye Yardım Kolisi Dağıtacak

Kimse Yok Mu Derneği, Mersin'de 2 bin 500 aileye yardım kolisi dağıtmayı planlıyor. Dernek gönüllüleri,...

Kimse Yok Mu Derneği, Mersin'de 2 bin 500 aileye yardım kolisi dağıtmayı planlıyor. Dernek gönüllüleri, ilk yardım kolisini, yıllar önce eşi vefat eden ve 4 çocuğu ile bir barakada yaşayan Şengül Uçar'a verdi. Uçar'ı evinde ziyaret eden gönüllüler, Ramazan sevincine ortak olmaya çalıştı.

Yurt içi ve dünyadaki on binlerce gönüllüsüyle ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, rahmet ve merhamet ayı Ramazan öncesi Mersin'de gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı. Derneğin, gönüllülerin ilk durağı, yıllar önce eşi vefat eden ve 4 yetimi ile bir barakada yaşayan Şengül Uçar oldu. Gönüllüler, Uçar'ı, 4 çocuğu ile birlikte evinde ziyaret ederek, Ramazan sevincine ortak olmaya çalıştılar. Kimse Yok Mu gönüllülerinin ziyaretinden, çocukları adına çok sevindiğini dile getiren Uçar, yardımları ulaştıran hayırveserlere dua etti.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu Derneği Mersin Şube Başkanı Salih Zeki Yiğit, bu yıl Ramazan ayında 2 bin 500 aileye gıda kolisi ulaştırmayı planladıklarını söyledi. Ramazan dolayısıyla yardımlaşma şöleninin Mersin ile birlikte tüm dünyada yaşanmasını istediklerini dile getiren Yiğit, "Gıda kolilerini gönüllülerimizle birlikte ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine ulaştırıyoruz. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının, yardım eli bekleyen ihtiyaç sahiplerinin de evlerinde hissedilmesi ve yüzlerinin gülmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.

"TOROSLARDA İFTAR ÇADIRI AÇACAĞIZ"

Ramazan'da Toroslar ilçesinde iftar çadırı açacaklarını da belirten Yiğit, "İftar çadırında günlük yaklaşık bin kişiye iftar yemeği dağıtılacak. Bu nedenle hayırseverlerimizi, gerek gıda kolisinde gerekse iftar yemeklerinde destek olmaya çağırıyoruz. Bir gıda kolisinin bedeli 70 TL, çadırdaki bir günlük iftar yemeğinin bedeli ise 5 bin TL. Hayırseverlerimiz yardımlarını, derneğin Bank Asya Mersin Şubesi'ndeki 1217369-13 hesabına veya derneğe uğrayıp makbuz karşılığında yapabilirler. Ayrıca, bütün GSM operatörlerinden "İFTAR" yazarak 5777'ye bir SMS atarak 5 liralık bağışta bulunabilirler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: