Kimse Yok Mu Ramazan'da 150 Bin Kumanya Dağıtacak

'Tüm dünya için iyilik vakti' sloganıyla bir çok ülkede yardım çalışmaları yapan Kimse Yok mu...

'Tüm dünya için iyilik vakti' sloganıyla bir çok ülkede yardım çalışmaları yapan Kimse Yok mu Derneği’nin 41. Şubesi Sivas’ta açıldı. Genel Başkan İsmail Cingöz, Ramazan'da 150 bin kumanya dağıtacaklarını ve 103 ülkede çalışma yaparak, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacaklarını söyledi.

Demircilerardı Mahallesi’nde bulunan derneğin açılışında konuşan Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz derneğin Marmara depreminde enkaz altlarından yükselen “Kimse Yok mu” bir feryatlarının üzerine kurulduğunu anlattı.

Reklam
Reklam

Sivas’ta ki şubeyle birlikte 41. Şubeyi açtıklarını kaydeden Cingöz, bütün ilçeleri ve en ücra köşelerine kadar çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, Türkiye’de bulunan 80 bin mülteciye düzenli olarak yemek verildiğini ve her türlü yardımın yapıldığını belirtti.

Derneğin 1 milyonu aşan iftar organizasyonu yaptığını ve Ramazan öncesi 150 bini bulacak kumanya paketleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaşılacağını belirten Genel Başkan Cingöz, Ramazan'da sadece Türkiye’de değil 103 ülkede yardım çalışmaları yaparak, ülkenin dünyaya açılan kapısı olduğunu dile getirdi.

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı, Afrika’da gözleri görmeyen 25 bin küçük çocuğu katarakt ameliyatı yaparak gözlerinin açılmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkan Vekili Hayri Köse de, hayır işlerinin önemine vurgu yaparak , bu işlerin herkese değil iyi insanlara nasip olduğunu söyledi. Köse, belediye olarak ellerinden gelen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ise Kimse Yok Mu Derneği’nin çok faydalı olacağına inandığını belirterek, “Biz eğer bu derneğin amacına uygun bir şekilde güzel niyetlere sahip olursak inşallah güzel fırsatlarda bulur, kimse yok mu demeye fırsat bulamayız. Derneğin hayırlı olmasını diliyor, üniversite olarak her zaman biz buradayız.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Şube Başkanı Bünyamin Çoban da, Kimse Yok mu Derneği'nin imkânları yerinde olanlar ile imkanları yerinde olmayanlarla bir köprü vazifesi gördüğünü söyledi. Çoban, Benim kimsem yok mu dedirmeden herkesin yanında olmayı ve sadece durumu iyi olanları değil, gönlü geniş olanları da bu çatı altında buluşturmak istediklerini kaydetti.

Açılışa belediye başkan yardımcıları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: