Kimse Yok Mu, Sakarya'da Yine Muhtaçların Yüzünü Güldürecek

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi, ildeki yoksulların yüzünü güldürmeye devam edecek. 2012 yılında ihtiyaç...

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şubesi, ildeki yoksulların yüzünü güldürmeye devam edecek. 2012 yılında ihtiyaç sahiplerinin yanında olan dernek bu yıl da mağdurların yardımına koşacak.

Kimse Yok Mu Derneği Sakarya Şube Başkanı Ziya Tok ile Sakarya Şube Müdürü Mevlüt Kızılay ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir kafede bir araya geldi. Şube başkanı Ziya Tok’un açış konuşmasından sonra şube müdürü Mevlüt Kızılay, derneğin 2012 yılında yaptıkları çalışmalar ile 2013 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kızılay, geçen sene ihtiyaç sahibi 327 kişiye nakit, 138 kişiye eğitim yardımı ve bin 491 kişiye ayni yardım yapıldığını söyledi. Yine yüzlerce kişiye kırtasiye, ev eşyası, gıda, giyim sağlık, yakacak yardımı yapıldığını vurgulayan Kızılay, şu bilgileri verdi: “İl bazında 13 okul bünyesinden gelen 316 öğrenciye giysi ve ayakkabı yardımı yapıldı. Bir ihtiyaç sahibi aileye 80 metrekare bir ev inşa edildi. Ramazan ayı erzak kolileri 900 adet olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ramazan ayı boyunca toplamda 14 bin 500 ihtiyaçlıya iftar verildi. Bunların içinde günlük 180-200 kişi ihtiyaç sahibinin evlerine gönüllülerimiz eliyle iftar servisi yapıldı. Myanmar'daki Arakan Müslümanlarına yönelik gelen nakit yardımlar sevk edildi. Afrika için gelen nakit yardımlar sevk edildi. 500 ihtiyaç sahibi aileye kurban eti yardımı yapıldı. Ayrıca 213 hisse Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına, genel merkeze gönderildi. Bunun yanında 418 hisse dünyanın dört bir yanındaki mağdurlara ulaştırılması adına genel merkeze gönderildi.”

Reklam
Reklam

Kızılay, geçen sene 100 aileye giyim, gıda, battaniye yardımı, üniversitede okuyan yabancı uyruklu 70 öğrenciye giyim yardımı, 26 aileye kömür yardımı, 250 lise ve ilköğretim öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesinin hediye edildiğini dile getirdi. Kızılay, “Katarakt için gelen bağışlarla 70 Afrikalı kardeşimizin gözlerinin açtırılmasına vesile olundu. Su kuyusu için gelen bağışlar ile Kamerun, Pakistan ve Sudan'da su kuyuları açtırılarak binlerce insanın susuzluğu giderildi. Arama Sağlık Yardım Araştırma (ASYA) birimi kuruldu.” diye konuştu.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA OLACAĞIZ”

Bu yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koşacaklarını vurgulayan Kızılay, kömür dağıtımının süreceğini, Kardeş Aile Projesi çerçevesinde, 2013 yılında daha fazla aileyi kardeş yapma çabasında olacaklarını kaydetti. Afrika’ya yardımların süreceğini, bu yılki Ramazan ayında iftarlıkların muhtaç ailelerin evine kadar götürüleceğini, ayrıca erzak yardımına da devam edeceklerini anlatan Kızılay, “Eğitim yardımları kapsamında 2013 yılında yaklaşık 200 öğrencimize eğitim bursu, birçok öğrencimize kırtasiye malzemesi, gıda, giyim, ayakkabı ve kitap yardımında bulunacağız. Ayrıca yaşlıları ziyaret, engellilerle ilgili programlar yapılacak. Bu yılı ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşacağız.” şeklinde yapacakları çalışmaları aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: