Kimse Yok Mu Samsun Şubesi, Kurban Bayramı'nda Adıyaman'a Çıkartma Yapacak

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, ‘Bu Kurban’da da yüzler, Kimse Yok Mu ile gülecek’...

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, ‘Bu Kurban’da da yüzler, Kimse Yok Mu ile gülecek’ sloganı ile yardım severlerin bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırlıklarını tamamladı. Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, Kurban Bayramı’nda hayırseverlerin desteğiyle şube olarak Adıyaman'da 500 aileye kurban paketleri ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kurban bağışı kampanyasını duyurmak için Amisos Otel’de basın toplantısı düzenleyen Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş, bu sene özellikle Doğu ve Güneydoğu’da gidilmedik ev bırakmayacaklarını belirtti. Mustafa Baş, “Samsun şubemiz faaliyetlerince 1 Ocak-30 Eylül 2012 tarihleri arasında 165 bin TL gıda yardımı 500 bin TL giyim 80 bin TL ev eşyası, sağlık ve eğitim yardımları 175 bin TL, yaklaşık 920 bin TL ayni ve nakli yardım yaptık. Bir önceki Kurban Bayramı’nda ise 250 aileye kurban götürüp, 500 aileye bayramlık kıyafet ve yurt dışında da Somali’ye 120 hisse kurban ulaştırdık. Kimse Yok mu Derneği Genel Merkezimizce Güneydoğu ve Doğu'da bu yıl gidilmedik hane bırakmamayı amaçlıyoruz. Bayram günü Adıyaman’a giderek orada kurban dağıtacağız. Böylelikle binlerce ihtiyaç sahibini bu sene de kurban etleri ve hediyelerle sevindirmeye hazırlanıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu gönüllüleri olarak tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve bayramı ihtiyaç sahiplerine et dağıtımı yaparak geçireceklerini kaydeden Şube Başkanı Mustafa Baş, yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerine lop et olarak 5’er kilo, kemikli et olarak 7’şer kilodan oluşan kurban paketlerini evlerine kadar teslim edeceklerini vurguladı.

Yurtdışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanların ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını belirten Baş, Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya, Filistin’den Güney Amerika’ya, Bangladeş’ten Yemen’e dünyanın 70’i aşkın ülkede et dağıtımı yapılacağını da ifade etti.

Bir hisse kurban bedelinin Türkiye’de 600 TL olarak belirlendiğini ve kredi kartına 4 taksit imkanı sunduklarını ifade eden Mustafa Baş, “Kurban kesimi, Türkiye’de ve yurtdışında önceden belirlenen merkezlerde; noter, din görevlisi ve veteriner hekim eşliğinde, İslami usullere uygun ve hijyenik şartlarda gerçekleştirilecek. Kurban kesildikten sonra bağışçının cep telefonuna kurbanın kesildiğini bildiren bir SMS gönderilecek. Yurtiçinde ve yurtdışında kesilen kurbanların etleri, Kimse Yok Mu tarafından sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilere, gönüllüler tarafından adreslerine götürülerek dağıtılacak.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: