Kimse Yok Mu Samsun Şubesi'nin Kızılay’a desteğiyle kan bağışı rekoru kırıldı

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi ile Kızılay’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Kan Bağışı Kampanyası’nda toplanan 525...

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi ile Kızılay’ın ortaklaşa gerçekleştirdiği Kan Bağışı Kampanyası’nda toplanan 525 ünite kanla bölge rekoru kırıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlandırılan çadır ve TIR’da, Kimse Yok Mu Derneği ve Kızılay Samsun Şubeleri tarafında 12 Nisan sabahı başlatılan ve 3 gün süren "Kan Bağışı Yapacak Kimse Yok Mu?" kan bağışı kampanyasına büyük destek geldi. Kampanya çerçevesinde 3 günde 525 ünite kan bağışı alınarak Samsun’da ve bölgede rekora imza atıldı.

Kampanya ile ilgili açıklamada bulunan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baş, "Üç sene öncede böyle bir kampanya gerçekleştirmiştik. Bu senede yönetimiz ve gönüllerimizle böyle bir kampanya yapmaya karar verdik. Kızılay’ın yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte özverili bir şekilde çalışma yapıldı. Gönüllülerimizde kampanyaya ilgi göstererek destek verdiler. Bu tür kampanyalarla dernekler olarak teşvik etmek durumundayız. Bir insanın hayatının kurtulmasına bile vesile olabildiysek amacımıza ulaşmıştır diyorum. Tüm gönüllülerimizle birlikte böyle bir kampanyada yer almaktan mutluluk duyduk. Bundan sonrada daha kapsamlı şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Reklam
Reklam

Türk Kızılayı Samsun Kan Bağışı Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Dr. Alper Candan ise "Türk Kızılayı yapmış olduğu çalışmalarda 2011 yılında 1 milyon 273 bine çıktı. Bu seneki hedefimiz 1,5 milyon ölçeği geçmek fakat ne yazık ki Türkiye’nin ihtiyacı 1 milyon 800 bindir. Hedefimiz 2014 yılında 1 milyon 800 bin rakamına ulaşıp, artık hastanelerde yaşanılan sıkıntıları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu anlamla Türkiye genelinde sivil ve kamu kurum kuruluşlarından Kızılay’a tam destek veriliyor. Bu anlamla Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesiyle de bir kampanya yürüttük. Sağ olsunlar, onların desteğiyle 3 günde 525 ünite kan bağışı alındı. Ben Kimse Yok Mu Derneği’ne, Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü ve Türk Kızılayı adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan diğer sivil toplum örgütlerinden de destekler gelecektir." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: