Kimse Yok Mu, Şırnaklı fakirlerin yüzünü güldürdü

Kimse Yok Mu Derneği, 6 yıl önce başlattığı kardeşlik köprüsü projesi ile Şırnak’ta bu yıl...

Kimse Yok Mu Derneği, 6 yıl önce başlattığı kardeşlik köprüsü projesi ile Şırnak’ta bu yıl 3 bin 500 yoksul aileye kurban eti dağıttı.
Türkiye ve dünyanın dört yanına yardımlarını ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, her yıl olduğu gibi bu seneki Kurban Bayramı'nda yine Şırnak’a gelerek fakirlerin yüzünü güldürdü. Samsun’dan gelen bay-bayan 50 kişilik gönüllü, Şırnak’tan çok memnun kaldıklarını ve basında yer aldığı gibi olmadığını ifade ettiler.
Samsun’dan gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Kurban Bayramı'nı kendi aileleri yerine Şırnak’taki yoksullarla geçirdi. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yardım elini uzatan gönüllüler, fakir fukaranın yüzünü güldürdü. Türk-Kürt kardeşliğinin pekişmesinde önemli bir unsur oluşturan gönüllüler, Şırnak’ta yardıma muhtaç ailelerin kapısını tek tek çalarak kurban eti dağıttı. Önceden belirlenen adreslere giden gönüllüler, ailelere kurban Eti ve çeşitli hediyeler dağıttı.
Samsun’dan arkadaşlarıyla beraber geldiklerini söyleyen Kimse Yok Mu gönüllülerinden Ömer Kabay; gönül seferberliğini, bayram neşesini buradaki arkadaşlarıyla yaşamak için geldiklerini ifade etti. Bu bayramın farklı bir mana taşıdığını aktaran Ömer Kabay, bugün sınırın sonunda bulunan bir ilçeye geldiklerini söyledi. Ömer Kabay, “Şırnak ilinin Silopi ilçesine geldik. Biz arkadaşlarımızla beraber sanki kendi ilçemizdeyiz, kendi evimizdeyiz. Bunu böyle hissediyoruz. Buradaki ihtiyaç sahibi ailelere Samsun’dan destek olmanın, Samsun’dan el vermenin bayramın gerçek manasını taşıdığını da hissediyoruz. Buna vesile olarak buradaki arkadaşlarımızla gönül bağı kurmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün bayramın aslını yaşıyoruz. Bu seferberlik bize gerçek bayramı yaşattı. O bayram, o bayram olur diyorlar ya. Başkalarının acısı ile değil de başkalarının dertleri ile dertlenip, sevinci ile sevinmek bayram olur. Bunu burada yakinen yaşamak aslında bu zamana kadar yaşamadığımız bayramı hissettirdi. Buradaki insanlarla paylaştığımız sadece bir kurban eti değil, aslında yüzyıllardır beraber yaşadığımız değerlerin paylaşımını gördük. Sadece Kurban Bayramı ve Kurban Bayramı'nın etinin ötesine geçtiğini hissediyoruz.” diye konuştu.
Samsun’dan gelen öğrenci Elif Çakmak da başta buraya gelirken çok heyecanlı olduklarını söyledi. Özellikle buraya gelmeyi istediklerini söyleyen Elif Çakmak, buranın bu kadar manevi bir şehir olduğunu bilmediklerini aktardı. Çakmak, “Buradaki insanları televizyondan görüyoruz. Ama bu kadar kötü şartlar altında olduklarını gerçekten bilemiyorduk. Buraya gelmek, onları görmek ayrı bir heyecan oldu bizim için, ailelerimizi ikna etmek çok zor olsa da. Onlara da çok teşekkür ediyoruz, bizi buraya kadar gönderdikleri için. Burası gerçekten farklı bir ortam, televizyondan sadece izlemekle olmuyor. Evlere girdiğimizde o ablalarımızın, teyzelerimizin güler yüzle bakması gerçekten bizi çok etkiledi. Burayı görmek çok ayrı bir manevi değeri var. Hz. Nuh Nebi (as) türbesini ziyaret ettik. Gerçekten çok güzel.” şeklinde konuştu.
Başka bir öğrenci Deniz Cırıkçı ise böyle bir bayramı burada geçirmenin gerçekten çok güzel olduğunu söyledi. Deniz Cırıkçı, şöyle dedi: “Çünkü bu ülkede hepimiz kardeşiz ve buradaki, doğudaki kardeşlerimize gelmek, bizim için gerçekten çok iyi oldu. Burada çok yardıma muhtaç insanlar var. Buradaki insanlarımıza herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Biz küçük bir yardıma hemen isyan ediyoruz. Ama onlar o kadar yardıma muhtaç olmalarına rağmen bize çok sıcakkanlı davrandılar. Özellikle sokaklardan geçerken çocukların Kimse Yok Mu kimse var mı söylemleri çok güzel bir duygu idi. Böyle bir duyguyu bize yaşattıran Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür ediyorum. İnşallah buradaki kardeşlerimize daha çok yardım gelir.”
Samsun’dan gelen Yunus Ayfer isimli esnaf da şunları ifade etti: “Kimse Yok Mu Derneği’nin düzenlediği kardeşlik projesi kapsamında Samsun’dan Silopi’ye kardeşlerimizle bayramlaşmaya geldik. Çok heyecanlı ve sevinçliyiz. Orada ailelerimizi bıraktık ama burada da çok iyi ve güzel insanlarla tanıştık. Çok güzel bir organizasyon oldu. İnşallah her sene buralara gelmeyi düşünüyoruz.” dedi.
Samsun’dan geldiğini söyleyen Doktor Metin Güzelcik ise “Buradaki kardeşlerimizle buluşmak için gerçekten çok mutluyuz. Bayramı onlarla beraber kutlamak ve yaşamak çok güzel bir şeydir. İyi ki gelmişiz, iyi ki buradayız. Çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz