Kimse Yok Mu Ve Beşer Eğitim Kurumları’ndan Suriyelilere Yardım

İnsanı Yardım Derneğ, Kimse Yok Mu Derneği ve Beşer Eğitim Kurumları tarafından ülkelerindeki iç savaş...

İnsanı Yardım Derneğ, Kimse Yok Mu Derneği ve Beşer Eğitim Kurumları tarafından ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere giyecek ve battaniye yardımı gönderildi. Dernek ve Beşer Eğitim Kurumları bünyesinde toplanan yardımlar, Özel Rahime Batu Lisesi kampus alanı içinde Somalililerin de bulunduğu öğrenci grupları tarafından tıra yüklendi.

Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Nami Güzeler, dernek olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya, darda kalanlar el uzatmaya çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere yönelik, gıda, battaniye, giyecek dolu 10’uncu yardım tırını Hatay’a gönderdiklerini anlatan Güzeler, "Yalnızca Türk vatandaşlarına değil, yardım çağrısında bulunan çeşitli ülke ve insanlarına da tarihten gelen yardımseverlik duygularını harekete geçirerek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, eğitimli ve yüksek kaliteye sahip ekip, ekipman ve gönüllülerle yardıma koşmaya çalışıyoruz. Küresel huzur, adalet ve birliktelik için ihtiyaç sahibi ve bağışlayan arasında iyilik elçisi olmak için ihtiyaç sahiplerine el uzatıyoruz. Bu çerçevede daha önce 9 tır dolusu ayni yardımı Suriyeli kardeşlerimize ulaştırmıştık. 10’uncusu da hazırlayarak yola çıkardık. Beşer Eğitim Kurumları da büyük bir duyarlılık örneği göstererek battaniye ve giyecek yardımında bulundu. Biz bu yardımları oradaki ekiplerimizle ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer, kurumları bünyesinde bulunan Turgut Özal ve Rahime Batu Okulları'nda öğrenim gören öğrencilerin Suriyeli kardeşleri için elini taşın altına koyduğunu belirtti. Okullarda kurulan sosyal öğrenci kulüpleri tarafından 'Kardeşlik Bedel İster' isimli kampanya başlatıldığını anlatan Göçer, kampanyaya karşı duyarlılık gösteren öğrencilerin bağışlarıyla onlarca battaniye toplandığını ifade etti. Göçer, toplanan battaniyelerin Kimse Yok Mu Derneği ile Suriyelilere ulaştırılacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: