Kimse Yok Mu Ve Nilüfer Eğitim Kurumları'ndan Suriyelilere 3 TIR Dolusu Yardım

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi ile Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından...

Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi ile Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından yürütülen ‘Sevgini İyilikle Göster Kampanyası' sayesinde Suriyelilere 3 TIR dolusu yardım gönderildi.

Daha önce Suriyeliler için 3 TIR yardım gönderen Kimse Yok Mu Bursa Şubesi, şubat ayı başında Nilüfer Eğitim Kurumları ile yardım kampanyası başlattı. Okullara giderek tanıtımlar yapan dernek yetkilileri, açtıkları stantlarla da yardımın kapsamını anlattı. Çalışmalar sonucunda başta öğrenciler olmak üzere, öğretmenler ve okul idari kadroları yardım kampanyasına büyük ilgi gösterdi. Kampanya sonrasında Nilüfer Eğitim Kurumları'na bağlı merkez ve ilçelerdeki tüm okullardan toplanan ayni ve nakdi yardımlar Nilüfer Eğitim Kurumları'nın Bademli'deki lisesinde düzenlenen törenle yola çıktı.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, derneğin ezilen ve mağdurlara sahip çıkan bir kurum olduğunu belirterek, “İnşallah bizler sizlerin gönüllerindeki güzellikleri en emin şekilde Antep’ten Urfa’ya kadar ahırlar ve metruk yerlerde perişan olan Suriyeli kardeşlerimize nokta nokta teslim edeceğiz. Sizlerin yardımlarını kalem kalem, kişi kişi ulaştırarak sizin bu hayırlarınızı ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.

Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı da, ‘Kimse Yok mu?’ diyenlere ‘biz varız’ demek için bir araya toplandıklarını dile getirerek şunları söyledi: “Vermek ve elinizdekini birileri ile paylaşmak kolay değil, ama inanın ki almak bundan daha zor. Sizler duygu, düşünce ve öğretmenleriniz ile ailelerinizin size verdiği özveri ile bu eseri ortaya çıkardınız. Sizlerin ortaya çıkardığı bu eseri Kimse Yok Mu Derneği inşallah ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Yine sizlerin aranızdan seçilen temsilci arkadaşlarınız giderek kendileri bu malzemeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklar.”

Reklam
Reklam

Yaklaşık 20 ton un, 3 ton kuru gıda malzemesi ile battaniye gibi ihtiyaç malzemelerinin toplandığını anlatan Dilitatlı sözlerini şöyle tamamladı: “Ayrıca sizlerin harçlıkları ile 50 bin lira da nakit yardım toplandı. Bu yardımları derneğimize teslim ettik. Bu yardımların toplanmasında destek verdiğinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Bize bu imkanı sağlayıp toplanan yardımları dağıtacağından dolayı da Kimse Yok Mu Derneği ve gönüllülerine de teşekkür ediyoruz. Allah hayrınızı kabul etsin, Allah bizlere bu acıları yaşatmasın, bizler bu yardımları talep eden durumunda hiç olmayalım, imkanımız varsa hep yardım edelim, hepinizi gözlerinizden öpüyorum, hepinizi tebrik ediyorum.”

“ÖĞRENCİLER HAÇLIKLARINDAN SURİYELİLER İÇİN 50 BİN TL TOPLADI”

Yapılan konuşmaların ardından toplanan 50 bin TL’lik nakdi yardım çeki temsili olarak Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı tarafından Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan’a teslim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ve yapılan duanın adından yardım malzemesi dolu TIR’lar Gaziantep’e doğru yola çıktı. Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şubesi'ne götürülecek yardım malzemeleri buradan daha önce belirlenen kötü durumdaki Suriyeli sığınmacılara dağıtılacak. Ayrıca yardım malzemeleri ile Bursa’dan da Kimse Yok Mu gönüllüleri TIR’larla beraber yola çıktı.

Reklam
Reklam

Diğer yandan 15 kişilik öğrenci, öğretmen, veli ve yardım gönüllüsü de yardım malzemelerini dağıtmak üzere Gaziantep’e gitti. Yardım TIR’ları okul önünde iki taraflı sıra oluşturan öğrenci, öğretmen, veli ve hayırseverlerin dua ve alkışları eşliğinde uğurlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: