Kimse Yok Mu’dan Dar Gelirli Için Giyim Mağazalı, Gıda Marketli Sosyal Tesis

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılama ve bazı hizmetleri sunma...

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi, dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılama ve bazı hizmetleri sunma adına sosyal tesis inşa ediyor. Türkiye’de ilk kez böyle bir sosyal tesis yaptıran Kayseri Şubesi, dar gelirli insanların ihtiyaçlarını karşılama adına sosyal tesiste giyim mağazası, market, düğün salonu meslek edindirme kurs merkezleri, kermes salonu ve lojistik depo bulunduracak.

Sosyal tesisteki düğün salonunu dar gelirli aileler çocuklarının evlendirmek amacıyla düzenleyecekleri düğün törenlerini yapabilecek. 6 bin metrekare arsa üzerine kurulacak olan tesiste misafir odaları olacak. Temel kazma çalışmalarının başlandığı sosyal tesis bir yıl içerisinde tamamlanacak. Hizmete girecek.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Abdurrahman Haskaraman, yeni sosyal tesisin kısa zamanda hizmete sunulması için çalışmaların yoğun olarak sürdüğünü ifade etti. Arsa çalışmalarının kısa zamanda tamamlandığını aktaran Haskaraman, “Hayır sahiplerimizin de desteği ile temeli yakında atılacak. Bir yıl içinde tamamlayarak dar gelirli ailelerimizin birçok ihtiyaçlarını burada karşılayacağız. Burasının yapımında ciddi destek veren hayır sahiplerimizi de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Abdurrahman Haskaraman, Kayserili hayır sahiplerinin yaptığı bağışların her geçen büyüyerek devam ettiğini açıkladı. Yurt içi, yurt dışı ve Kayseri’de ihtiyaç sahiplerine ulaşma adına yapılan yardımlardan dolayı hayır sahiplerine teşekkür eden Haskaraman, “Nerede bir sıkıntı var. Nerede bir doğal afet var. Nerede insanımız bir sorun yaşıyor. Kayserili insanlarımız hep orada oldu. Maddi ve manevi olarak oradaki insanlara sahip çıktı. Çıkmaya da devam ediyor. Kayseri’de bir ilke öncülük etmek içinde yine hayır sahiplerimizin desteği ve onların yardımlarıyla bir yola çıktı. Türkiye’de de ilk olma özelliği taşıyan projemiz birçok hizmeti içinde barındıracak sosyal tesis. Tesisimizin yapımı için ilk kazma vuruldu. Temel kazma çalışmaları yapılıyor. Kısa zaman sonra temelini atacağız ve bir yıl içinde hizmete girmesini sağlayacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Haskaraman, 6 bin metrekare arsa üzerine kurulacak olan sosyal tesisi için Argıncık’ta bir hayırseverin arsa bağışında bulunduğunu ifade ederek, şöyle bilgi verdi: “Bu arsa üzerine derneğimiz muhtaç aileler için sosyal tesis inşa edecek. Bu binada hayır marketi, meslek edindirme sınıfları, misafir odaları, kermes salonu, yönetim odaları, kurban kesim yerleri, soğuk hava deposu, lojistik depolar, birçok sosyal tesis olacak. Bu inşaatımızın projesini çizen, yapı denetim işini yüklenen Kale Mimarlığa, Fatihan Yapıya, ANR Ticaret, Tasarım Mühendislik, Emka Yapı, hafriyat işini yapan Vedat Arıkan’a teşekkür ediyoruz. Bizler ihtiyaç sahibi ve mutsuz insanlarımızın yüzünde gülümseme ve yarınlara umutla bakmalarına katkı sağlayacağız. Bu amaçla gaye ile yola çıktık. Bu amaçta çaba sarf ediyoruz. Buna katkı sağlayan bütün hayır sahiplerimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.”

Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztürk, Kayseri Şubesi'nin hayata geçirme adına başlattığı sosyal tesis projesinin Türkiye’ye örnek olacağını ifade etti. Türkiye’de ilk kez dar gelirli, ihtiyaç sahibi insanların hizmet alabilecekleri giyim mağazası, gıda marketi ve benzeri sosyal hizmetlerin sunulduğu kompleksin Kimse Yok Mu tarafından ülke genelinde yapımını düşündüklerini anlattı.

Reklam
Reklam

Öztürk, yardım yapan büyük kuruluşların en büyük sorunlarından birisinin lojistik depo olduğunu anımsatarak, “Kayseri’de bu anlamda önemli bir lojistik depoda oluşacak. Bu depo sayesinde bölgesine her an, her zaman büyük yardımların yapılmasına imkan sağlanacak. Yine anında gelişebilen ve istemediğimiz doğal afetlerde bile yardımlar hemen gönderme imkanı olacak. Bu konuda bizimde bazı şehirlerimizde benzer yapının kazandırılmasını düşünüyoruz. Bu kompleks için şimdiden Kayseri’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: