Kimse Yok Mu'dan Iftar Yemeği

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Kimse Yok Mu Derneği tarafından iftar yemeği verildi. Kimse Yok Mu Reyhanlı...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Kimse Yok Mu Derneği tarafından iftar yemeği verildi. Kimse Yok Mu Reyhanlı Şube Başkanı Hamza Eren, Ramazan ayı süresince özellikle ilçede bulunan Suriyelilere, muhtaç olan tüm vatandaşlara günlük 500 kişilik iftar yemeği verdiklerini söyledi.

Kimse Yok Mu'nun iftarına; Kaymakam Yusuf Güler, Milli Eğitim Müdürü Cemil Tünek, iş adamları, muhtarlar, okul müdürleri, daire müdürleri, vatandaşlar ve Reyhanlı'da bulunan Suriyeliler katıldı. Düzenlenen kardeşlik ve dayanışma yemeğinde önce Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. Karaca Koleji bahçesinde düzenlenen yemeğe 500 kişi katıldı.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu Derneği Reyhanlı Şube Başkanı Hamza Eren, iftarda yaptığı konuşmada, “Dernek olarak Ramazan ayı süresince özellikle ilçede bulunan Suriyeli kardeşlerimiz başta olmak üzere, muhtaç olan tüm vatandaşlara günlük 500 kişilik iftar yemeği veriyoruz. Bunun yanında savaş nedeniyle ülkelerinden kaçarak Türkiye’ye gelen ve Reyhanlı ilçesinde kendi imkanları veya yakınlarının yanında yaşama tutunan Suriyeli kardeşlerimizi de yalnız bırakmıyoruz. Yemeğe katılamayanları da belirlemek suretiyle ihtiyaçlarını evlerine kadar götürüyoruz.” dedi.

Merhamet ve yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı mübarek Ramazan ayında, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Reyhanlı'da kendi imkanlarıyla veya akrabalarının yanında yaşamaya çalışan Suriyeli misafirlerin Kimse Yok Mu Derneği tarafından iftar yemeğine davet edilmesi, yemeğe katılanlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Suriyeliler, ülkelerinden uzak bir Ramazan ayını yaşamanın hüznünü yaşarken, kendilerine bu zor günlerde sahip çıkan başta Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve özellikle Reyhanlı halkına minnettar olduklarını belirttiler. Suriyeli Abdulaziz Azzo, “Bizlere Ensar olarak sahip çıkmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: