Kimse Yok Mu'dan, Suriye Yardımlarına Katkıda Bulunanlara Plaket

Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi, Suriye’ye başlattığı yardım kampanyasına destek olan gönüllüler için plaket...

Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi, Suriye’ye başlattığı yardım kampanyasına destek olan gönüllüler için plaket takdim töreni düzenledi. Törene, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca da katıldı.

Kimse Yok Mu Derrneği Kocaeli Şube Başkanı İslam Kadıçeşme, çalışmalarında ana temelin gönüllüler olduğunu ifade etti. Kadıçeşme, "Sizler olmazsanız bizler burada olamazdık. Türkiye’de yaptığınız aktivitelerle ses getiriyorsunuz. Suriye’ye yardım konvoyunda biz de Kocaeli olarak niyet ettik. Ancak içimizde ukde vardı. Sizler bu acabaları sildiniz. Bu olayla beraber yeni bir faaliyet başlayacak. Bu faaliyet Afrika'daki katarakt ameliyatları için kampanya başlatmaktır. İnşallah hanımefendiyi bu kampanya sebebiyle onurlandıracağız. Herşey için teşekkür ediyoruz."

Reklam
Reklam

Kadıçeşme, 2012 yılı faaliyetlerini anlattı. 2012 yılı faaliyetlerinde mağdur aile sayısının 756 kişiye ulaştığını ifade eden Kadıçeşme, "Toplam 391 bin TL'lik çeşitli konularda yardımlar yaptık. Ramazan kumanya dağıtımında yaklaşık bin aileye yardım yapıldı. Nakit yardımlarımız da oldu. 209 bin TL'lik maddi yardımımız oldu. Bolu Göynük Aşağıkanık köyünde bir yangın oldu ve tüm köy yandı. Göynük kaymakamımızla birlikte oradaki yaklaşık 13 tane yanan evde yaklaşık 15 gün içinde sahiplerini normal hayata döndürdük. Sudan ve Etiopya'dan okuyan yaklaşık 20 öğrenciyi giydirdik. Kocaeli ve ilçelerini kapsayan alanda ihtiyaç sahibi 500 öğrencinin mont ihtiyacını giderdik." diye konuştu.

Sevim Topaca da böyle hayırlı hizmetlere vesile olan bir grubun plaket takdim töreninde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu dile getirdi. Topaca, şunları kaydetti: "Burada birçok hayır yapan gönüllü hanım arkadaşımız var. Bu hizmetlerinizden ve hayırlarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyor, Allah razı olsun diyorum. Bunlar gönüllülüktür. Hiçbir karşılık beklemeden yapılan yardımlardır. Onun verdiği haz herşeye bedeldir. Gönüllülük, Osmanlı'dan, vakıf kültüründen gelen bir şeydir. Bunu, Türkiye Cumhuriyeti’nde de devam ettiriyoruz. Bu anlamda Kimse Yok Mu Derneği'ne, Dernek Başkanımız İslam Bey'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sizlerle olmaktan son derece mutluyum."

Reklam
Reklam

Topaca'nın konuşmasının ardından, Kimse Yok Mu Derneği'nin Suriye’ye gönderdiği yardım TIR'ı görüntüleri ile Afrika’da yapılan katarakt ameliyatı ile ilgili sinevizyon görüntüleri sunuldu.

KATARAKT AMELİYATLARINA BİR DESTEK DE SEVİM TOPACA’DAN

Öte yandan, Kimse Yok Mu Derrneği Kocaeli Şube Başkanı İslam Kadıçeşme, başta Sudan, Burkina Faso, Çad, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyetleri, Somali, Moritanya, Senegal gibi ülkelerde olmak üzere, hastaların katarakt ameliyatı için başlatılan kampanyanın yardım kumbarasını Topaca'ya takdim etti. Böylelikle kampanya başlamış oldu.

SU KUYUSU TEŞEKKÜR BELGESİNİ VERDİ

Topaca, Kamerun Bamyanga’da 12 bin kişinin yaşadığı mahallede su kuyusu açtıran, Leyla Budak’a teşekkür belgesini de verdi. Budak, “Kimse Yok Mu Derneği'nin 'Afrika Su Kuyusu Kampanyası'nı ERKOMED’in düzenlemiş olduğu bir programda duydum ve çok etkilendim. Bu yüzden su kuyusu açtırmaya karar verdim ve bu güzel hayra vesile olan ERKOMED’e ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Şube Başkanı İslam Kadıçeşme, katkılarından dolayı Topaca’ya, Afrika’daki çocukların ders çalışırken defter olarak kullandıkları ağaç panoyu takdim etti. Topaca, son olarak Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şubesi'ni gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz