Kimse Yok Mu'dan Van'a 2. yardım TIR’ı

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Van depreminde mağdur olan vatandaşlar için hazırlanan 2. yardım...

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, Van depreminde mağdur olan vatandaşlar için hazırlanan 2. yardım TIR'ını, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın yaptığı duanın ardından Van'a gönderdi.
Hayırsever vatandaşların desteğiyle hazırlanan 2. yardım TIR'ının yola çıkışı dolayısıyla düzenlenen törene Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Kıratlı ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende konuşan derneğin Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, "Kimse Yok Mu Derneği tabii afet, hastalık, kaza, yangın ve her türlü felakete maruz kalmış insanımız ve dünya ülkelerine her türlü destek ve yardımı hızla ve en gerekli olduğu zamanda ulaştırmak için çalışan bir yardım kuruluşudur. Tüm Türkiye’yi acıya boğan ve merkez üssü Van'ın Tabanlı köyü olan 7,2 büyüklüğündeki şiddetli deprem, Kimse Yok Mu Derneği Arama Kurtarma ve Acil Yardım Ekiplerini harekete geçirdi. Deprem haberinin duyulmasının ardından harekete geçen Kimse Yok Mu Derneği Genel Merkezi ve Van, Gaziantep, Erzurum, Ankara, Diyarbakır ve biz Konya Şubesi olarak acil yardım çalışmalarına başlamış bulunuyoruz." dedi.
Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin 25 Ekim Salı gününden bu yana depremzedelere sıcak yemek dağıtımı yaptığını anlatan Hasan Aşçı, gönüllülerin 24 Ekim Pazartesi günü sabah 800 depremzedeye kahvaltılık dağıttığını, aynı gün 1500 depremzedeye de hazır gıda dağıtımı yaptığını kaydetti. Aşçı, "Konya'dan yola çıkardığımız 2. yardım TIR'ında deprem mağduru vatandaşlarımızın acil ihtiyaç duyduğu battaniye, içecek su, her türlü kullanılmamış giysi, çocuk maması, kahvaltılık gıda malzemeleri bulunuyor. Van'lı depremzedelere, onların ihtiyaç duyduğu yardımlar göndermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

RİDA'DAN VAN'A YARDIM
Van'da meydana gelen depremin ardından yardım organizasyonu yapan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Rida İnsani Yardım Derneği, gönüllülerin hazırladığı 2. yardım konvoyunu Van Erciş’e uğurladı. Yardım konvoyunun yola çıkışıyla ilgili konuşan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Selim Doğdu, "Devletimiz ve milletimiz güçlüdür. Deprem bölgesindeki yaraları el birliğiyle saracağız." dedi. Halen bölgede bulunan 7 kişilik ekiple günlük yaklaşık 5 bin depremzedeye üç öğün sıcak yemek dağıtıldığını ifade eden Selim Doğdu, "Bu sefer battaniye, çadır, kışlık giyecek, ayakkabı, su, bebek bezi, bebek maması, ev sergi malzemeleri, tüplü ve elektrikli ısıtıcılar gibi günlük temel ihtiyaçların yanı sıra, 3 ton civarında gıda maddesi gönderiyoruz." dedi.
Selim Doğdu, deprem bölgesi için Rida İnsani Yardım ve Dostluk Derneği'nin ihtiyaç duyulduğu sürece Vanlı depremzedelere yardıma devam edeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz