Kimse Yok mu'dan yeni bir hizmet: Yaşlılara kişisel bakım

Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen proje ile...

Kimse Yok Mu Derneği Malatya Şubesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen proje ile toplumun yaşlı bireylerine ömürlerinin sonunda huzurlu bir yaşam sunmak amacıyla 40 yaşlıya evde bakım hizmeti başlatıldı.
Proje çerçevesinde, dernek gönüllüleri tarafından 65 yaş üstü yaşlıların banyo, tıraş, yara bakımı, ev temizliği, teknik arızalarının onarımı, yemek ve gıda olmak üzere her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.
Dernek Şube Başkanı Nami Güzeler, proje ile bakıma muhtaç yaşlılara yaşamlarının son demlerini onurlu bir yaşama imkanı sunmayı hedeflediklerini söyledi. SODES Programı kapsamında desteklenen projenin önemli bir sosyal ihtiyacı giderdiğini belirten Güzeler, 9 ay sürecek proje çerçevesinde, yalnız yaşayan 40 yaşlıya bakım hizmeti verdiklerini aktardı. Güzeler, şöyle dedi:
“Uygulama kapsamında, yaşlı bakım elemanları tarafından, yalnız yaşayan yaşlıların evlerinin boyası ile badanası yapılıyor. Konutlarındaki eksiklikleri gideriliyor. Yaşlıların tıraş, ev temizliği, teknik arızlarının onarımı giyim, ev eşyası ve gıda olmak üzere her türlü ihtiyaçları derneğimiz tarafından karşılanıyor. Üyelik sistemiyle çalışan derneğimize kayıt edilen yaşlıların her birinin kendi dosyası bulunuyor ve evlerine randevu ile gidiliyor.”
Dernek olarak bakım hizmeti verilen yaşlıların sosyal hayatını canlandırmak için, farklı etkinlikler de düzenlediklerini anlatan Güzeler, “Yemek, çay partisi, piknik gibi organizasyonlar düzenlenerek yaşlılar bir arada hoş vakit geçirme imkanına sahip oluyor. Bayramlar, özel gün ve gecelerde yaşlılara özel etkinlikler gerçekleştiriliyor. Yaşlıların ihtiyaçlarının karşılaması için alış veriş ve ulaşım konularında da destek veriliyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz