Kimse Yok Mu'nun Su Kuyuları Projesi Pakistan’a Uzandı

Sayın abonemiz, "Kimse Yok Mu'nun su kuyuları projesi Pakistan’a uzandı" başlıklı haberimizde geçen "Afrika'da su...

Sayın abonemiz, "Kimse Yok Mu'nun su kuyuları projesi Pakistan’a uzandı" başlıklı haberimizde geçen "Afrika'da su sıkıntısının yaşandığı ülkeler arasında olan Pakistan’da" ifadesi "Asya'da su sıkıntısının yaşandığı ülkeler arasında olan Pakistan’da" olacaktır.
Haberimizi düzenleterek yeniden servise sunuyoruz.

Kimse Yok Mu, başlattığı su kuyuları kampanyası kapsamında Pakistan’da 3 yeni su kuyusu açtı.

Asya'da su sıkıntısının yaşandığı ülkeler arasında olan Pakistan’da 7 adet su kuyusunun açılma çalışmaları ise sürüyor. Kimse Yok Mu , yapım çalışmaları süren kuyularla birlikte toplam 10 su kuyusu açmış olacak.

Reklam
Reklam

Çıkarılan 3 bölgedeki suyun içilebilir raporunun verilmesi üzerine çeşmelerin kullanım kapasitesine göre tulumba şeklinde mi, yoksa şadırvan tipi 4 ya da 5 çeşmeli mi olacağına karar verilerek su kuyularının etrafı beton ve seramik kullanılarak çevre düzenlenmesine başlanacak.

AFRİKA'DA DA YARDIMLAR DEVAM EDİYOR
Diğer yandan dünya genelinde yardımlarını sürdüren Kimse Yok Mu; din, dil, ırk ayrımı gözetmeden Afrika’da insanları sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuşturmak için yardımlarına devam ediyor. Kimse Yok Mu, Türkiye’den 4 bin kilometre uzaktaki Afrika ülkesi Nijer’de bugüne kadar yardımseverlerin destekleriyle 101 su kuyusu açarken, Sudan’da 29, Burkina Faso’da 8, Filistin’de 4 yeni su kuyusu açıldı, 3 eski kuyu ise yenilendi. Somali’de ise 14 su kuyusu ve 5 çeşme açıldı.

Temiz ve sağlıklı içme suyu sağlamayı hedefleyen projeye online bağış yapılabileceği gibi; tüm hatlardan "Kuyu" yazıp 5777'ye göndererek, 5 TL bağışta bulunulabilir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: