Kimse Yok Mu'nun Yardım Eli, Avşa Adası'ndaki Selzedelere De Uzandı

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda geçen ay meydana gelen...

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası'nda geçen ay meydana gelen sel felaketinde ev ve işyerleri zarar görenlere eşya ve gıda yardımında bulundu.

Balıkesir Şube Müdürü Yaşar Yeşil ve dernek gönüllülerinden oluşan 15 kişilik ekip, erken saatlerde bir kamyon ve iki otomobile yüklenen eşyalarla Erdek ilçesine gitti. Buradan vapurla 29 kilometre mesafedeki Avşa'ya geçen görevliler, adanın iki mahalle muhtarı tarafından karşılandı. Yaklaşık sekiz saat süren yorucu bir yolculuğun ardından, daha önce muhtarlık tarafından tespit edilen adreslere çekyat, yorgan ve gıda gibi yardım malzemeleri imza karşılığında teslim edildi.

Reklam
Reklam

Adadaki iki mahalleden, en çok zarar gören Deniz'de selin izlerini görmek hâlâ mümkün. Muhtar Huzur Üstün, adada son 12 yılda dört defa ciddi sel yaşadıklarını söyledi. Bunların en büyük sebebininse adanın ortasından geçen ve zamanla yatağına ev yapılan Gavur Deresi'nin doldurulması olduğunu söyledi. 23 Ekim 2012'deki selde 150 ev ve 80 işyerinin büyük oranda zarar gördüğünü ifade eden Muhtar Üstün, "Ayrıca 50 araba da kullanılamaz hale geldi. Selin ardından valilik, AFAT ve kaymakamlık, vatandaşların mağduriyetini ciddi anlamda giderdi ancak yeterli olmadı. Kimse Yok Mu Derneği'nden de yardım istedik. Sağolsunlar, yardım ellerini uzattılar. Emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Evi büyük zarar gören ve eşyaları kullanılamaz hale gelen Nigar Akbaş (65) da, "Kimse Yok Mu Derneği'nden Allah razı olsun. Bize oturacak koltuk, yorgan ve gıda paketi getirdiler. Zor durumumuzda el uzattılar. Kışlık gıdalarımın hepsi gitti, bütün eşyalarım dağıldı. Çok ihtiyacımız var." diye konuştu. Zeki Göksu ismindeki ada sakini ise selde sürat teknelerinin 300 metre ilerideki Fatih Camisi'nin bahçesine kadar gittiğini belirterek, mağdurlara sandallarla yemek taşındığını anlattı.

Reklam
Reklam

Kimse Yok Mu Şube Müdürü Yeşil de şunları kaydetti: "Sel felaketi, buralara ciddi anlamda zarar verdi. Dernek olarak bu vatandaşlarımıza yardımcı olmak istedik. Muhtarımız 18 aile tespit etti, biz de bir nebze dertlerine derman olmak istedik. İnsanlarımızın yüzünde bu anlamda bir tebessüm bulabilirsek, dernek gönüllüleri olarak mutlu oluruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: