Kimsesiz Çocuklar, Yaşıtları Işçiler Için Yürüdü

Eskişehir'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı çocuk evleri ve yuvalarda kalan kimsesiz çocuklar, yaşıtları...

Eskişehir'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı çocuk evleri ve yuvalarda kalan kimsesiz çocuklar, yaşıtları olan çocuk işçilerin çalıştırılmaması için yürüdü. Ellerinde ‘Sokak çocuklarına sahip çıkalım’ pankartları taşıyan çocuklar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Eskişehir’de sokak çocuklarının çalıştırılmasına dikkat çekmek üzere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürüyüş düzenlendi. Bu sefer yürüyüşü büyükler değil, çocuk işçilerin yaşıtları olan ve Eskişehir’de çocuk evleri ve yuvalarında kalan çocuklar tarafından gerçekleştirildi. Hamamyolu Yediler Parkı girişinde toplanan yaklaşık 50 çocuk ellerinde ‘Çocuk işçilere destek verme, onları sokağa mahkum etme’, ‘Çocuk İşçilere sahip çık’ yazılı pankartlar taşıdı. Çocukların bu eylemine Eskişehirli vatandaşlar da destek verdi. Yürüyüşte vatandaşlara çocuk işçilerle ilgili bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Alanlarında uzman eğitmenler yolda gördükleri aileleri çocuk işçilerle mücadele konusunda bilgi verdi.

Reklam
Reklam

Çocuk işçiliğinin sosyal ve ekonomik yönden önemli bir insan hakkı sorunu olduğuna dikkat çeken Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Basri Canbaz, ağır çalışma koşulları ve kötü muamelenin pek çok çocukta derin fiziksel ve psikolojik izler bıraktığını söyledi. "Bugün çocuklar fabrikalarda, inşaatlarda, oto tamirhanelerinde, maden ocaklarında ve hatta savaşlarda asker olarak kullanılmakta ve çalıştırılmaktadır." diyen Canbaz, Türkiye’de 16 milyon çocuk sayısından yüzde 10’unun çocuk işçi olarak ailelerini ve büyükleri tarafından çalıştırıldığına dikkat çekti.

Sokakta çalıştırılan çocuklara karşı acil önlem alınması gerektiğini savunan Canbaz, "Sokakta çalıştırılan çocuk sömürülen çocuktur. Çocuklara verdiğiniz her kuruş, bir iyilik değil kötülüktür. Vereceğiniz her kuruş onları sokağa mahkûm etmektedir." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: