Kimsesizleri soğuktan barınma evleri kurtardıyetişti

Soğuk havalarda sokakta kalan kimsesiz ve evsizlerin imdadına barınmaevi yetişti. Evi olmayan 168 vatandaşın kaldığı...

Soğuk havalarda sokakta kalan kimsesiz ve evsizlerin imdadına barınmaevi yetişti. Evi olmayan 168 vatandaşın kaldığı barınma evinde sakinlerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, barınma evinde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi, moral verdi. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kış aylarında sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlara yardım elini uzattığını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak kış aylarının iyi bir şekilde geçmesi için tüm önlemlerimizi aldık. Bu yıl barınma evi, belediyemizin kendi tesisi olan Ürünlü’deki, eski gençlik kampının olduğu bölgede hizmet veriyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Barınma evine başvuranların temizlik ve sağlık hizmetlerinden, sosyal ve spor alanlarına kadar her türlü ihtiyacının karşılandığını belirten Başkan Altepe, barınma evi sakinlerinin sağlık hizmetlerinden yararlandığını dile getirdi. Altepe, barınma evine 15 günde bir berber geldiğini belirterek, kütüphane ve spor alanlarının da sakinlere hizmet verdiğini vurguladı. Başkan Altepe, yaza kadar barınma evinin hizmete açık tutulacağını belirtti. Soğuk hava koşullarına ve kar yağışına karşı her türlü tedbirin de alındığını belirten Başkan Altepe şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak kış koşullarına ve olumsuz hava şartlarına karşı hazırlıklıyız. 15 ekibimiz 25 iş makinesiyle 24 saat göreve hazır. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Her türlü ekip, ekipman gücümüz ve stoğumuzda da ana arterler için 4 bin ton tuz var."

Barınma evinde kışı geçiren vatandaşlar ise hizmetlerden memnun olduklarını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz