Kimya Hatun Kadın Kooperatifi açıldı

Konya Ticaret Odası (KTO) öncülüğünde kurulan Kimya Hatun Kadın Kooperatifi açıldı.

Konya Ticaret Odası (KTO) öncülüğünde kurulan Kimya Hatun Kadın Kooperatifi açıldı.

Konya Kadın Girişimci Masası ve Kimya Hatun Kooperatifi Başkanı Hatice Mendi, açılışta yaptığı konuşmada, Kimya Hatun Kadın Kooperatifini Konya Ticaret Odası'nın ve diğer sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle açıldığını belirtti.

Dün itibariyle hizmete giren kooperatifin çok yoğun şekilde çalıştığını ifade eden Mendi, dikiş makinelerinin AB projesi kapsamında alındığını söyledi.

İlk etapta 28 kişinin eğitim göreceğini anlatan Mendi, "Oluşturulan birlik ve beraberlik içerisinde bu küçük mekanı burada açtık. 2 aylık eğitim sonucunda buraya gelen maddi durumu iyi olmayan kadınlar inşallah iş sahibi olacak. Tekstil firmalarıyla irtibat halindeyiz. Kadınlarımız eğitim aldıktan sonra evde oturmak yok diyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise kadınlara böyle bir imkanın kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Maddi durumu iyi olmayan kadınları iş sahibi yapmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, "Çok büyük olmayabilir ama önemli bir proje hayat geçti. Burada önemli olan niyetiniz. Çok güzel bir faaliyet olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış yapıldı. Açılışa Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (KOTİAD) Başkanı Kemal İnal ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: