Kimya’nın yeni anayasası yazılıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi İlker Duran, kimyasallara ilişkin mevcut bir çok...

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Üyesi İlker Duran, kimyasallara ilişkin mevcut bir çok mevzuatı tek bir çatı altında toplayan ve Avrupa Birliği müktebasında yer alan 'Reach Tüzüğü'nün oluşum sürecine bir platform oluşturularak katkı konulması gerektiğini söyledi.

Duran, kimyasalların her üretim tesisine girdiğini hatırlatarak, sanayicilerin kendilerini doğrudan ilgilendiren bu konuya kayıtsız kalmaması gerektiğine işaret etti.

BTSO Meclis Üyesi ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kimya Sektör Kurulu Başkanı İlker Duran, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Duran, Türkiye’nin, AB uyum sürecinde 2014 yılının sonuna kadar oluşturması gereken Reach Tüzüğü’nün sanayiciyi yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Kimyanın ve kimyasalın girmediği üretim tesisi bulunmadığını hatırlatan İlker Duran, sanayicilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bir platform oluşturarak Reach sürecine aktif olarak katkı koyması gerekliliğini ifade etti. BTSO bünyesinde, Reach Tüzüğü ile ilgili bir bölümün oluşturulduğunu ve bilgi akışının buradan sağlanacağına işaret eden Duran, diğer sivil toplum örgütleri ve kurumlar gibi TSE’nin de sürece dahil olması gerekliliğinin altını çizdi.

STANDARTLAR BELİRLENİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yürütülen çalışma kapsamında, Türkiye’de bulunan kimyasalların envanterinin çıkarılacağını ve kapsamlı bir veri tabanı oluşturulacağını dile getiren Duran, 40’ın üzerinde yönetmelikten oluşacak ve sanayiciye ağır yükümlülükler getirecek olan Reach Tüzüğü’nün kimya sektörüne de bir standart getireceğini hatırlattı.

Reach Tüzüğü’nün, Türkiye sanayisi ve kimya sektörü açısından bir çok artısı bulunduğunu söyleyen İlker Duran, “Tüzük ile birlikte iç pazar, sağlık, güvenlik, tüketici ve çevrenin korunması konularında gelişme kaydedilmesi hedefleniyor. Her ülkenin kendi yapısına göre şekillendirilecek olan Reach Tüzüğü, ülkemiz adına önemli bir kazanıma dönüşebilir.” dedi.

Reklam
Reklam

İthalat ve ihracatta zorunlu hale gelecek olan Reach Tüzüğü’nün oluşum sürecinde TSE olarak her türlü işbirliğine açık olduklarını ifade eden TSE Bursa Koordinatörü Mustafa Karaman, başta kimya sektörü olmak üzere üretimin her alanına standart getirecek olan Reach Tüzüğü ile ilgili çalışmaları yakından takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: