Kimyasal madde fabrikasında yangın

İSTANBUL (İHA) - Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'ndeki bir kimya fabrikasında çıkan yangın, korku ve panik yaşanmasına neden oldu. Çevreye yoğun miktarda zehirli duman yayılmasına neden olan yangın güçlükle kontrol altına alınırken, yanmanın içten içe sürdüğü öğrenildi.

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde bulunan Baygener Kimya Fabrikası'nda saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. 3 katlı binanın giriş katında, deri inceltmede kullanılan boya hammadelerinin bulunduğu bölümde çıkan yangın, yan fabrikada gece çalışan personel tarafından fark edildi. Yangının büyüdüğünü gören vatandaşlar, durumu itfaiyeye bildirdi.

Reklam
Reklam

Olay yerine önce Tuzla, ardından da Pendik ve Orhanlı itfaiyeleri sevk edildi. Yangına müdahale eden itfaiyeciler, yanan kimyasal maddelerden çevreye yayılan yoğun miktarda zehirli duman yüzünden zor anlar yaşadı. Yangın, çevrede korku ve panik yaşanmasına neden oldu.

Olayı fark ederek itfaiyeye haber veren vatandaşlar, "Dumanları görünce fabrikaya koştuk. Kapıları kesince yoğun dumanı ve alevleri gördük. Durumu itfaiyeye bildirdik. Yangın bir anda büyüdü" diye konuştu.

Bu arada, yangının ardından olay yerine gelen firma sahipleri ve Organize Deri Sanayi Bölgesi güvenlik görevlileri, basın mensuplarnının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Yangının çıkış noktasında bulunan ve deri inceltmede kullanılan kimyasal maddelerin tutuşmasıyla büyüyen yangının kontrol altına alındığı ancak tam olarak söndürülemediği, yanmanın içten içe devam ettiği öğrenildi.