Kimyevi Madde İhracatçıları Sektör Çalıştayı Düzenledi

Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından genel sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri...

Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından genel sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek amacıyla 1. Sektör Çalıştayı düzenlendiği bildirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Pinepark Holiday Club Otel’de gerçekleştirilen çalıştayda, kimya sektöründe boya, plastik, kauçuk, inorganik ve organik kimyasallar alt sektörlerindeki önümüzdeki dönem çalışmalarına yön yermek adına genel sorunları tespiti ve çözüm önerileri ele alındı. Sektör firmalarının sorumluları, Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler, meslek örgütleri üye ve yöneticilerinden oluşan 50 kişinin katıldığı çalıştayda ayrıca, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nce gerçekleştirilecek sektörel faaliyetlerin planlamasında dikkate alınacak hedef pazarların belirlenmesine yönelik de çalışma yapıldı.

Reklam
Reklam

Moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Serin’in yaptığı çalıştay öncesinde, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Kimya Ürünleri ve Özel İhracat Daire Başkanlığı, Mevzuat Daire Başkanlığı ile KOBİ ve Kümelenme Daire Başkanlığı uzmanları tarafından firma temsilcilerine yönelik bilgilendirme sunumları gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk bölümünde kimya sektörünün bölgeye ilişkin swot analizi yapılırken, ikinci bölümünde ise boya, plastik, kauçuk, inorganik ve organik kimyasallar çalışma grupları oluşturularak alt sektör bazında strateji haritaları belirlendi ve önümüzdeki iki yıl için hedef pazar analizi gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: