Kına Ailesine BİNSADER Sahip Çıktı

Bingöl’de Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde ikamet eden 9 çocuklu Kına ailesinin, 3 genç kızı evi...

Bingöl’de Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde ikamet eden 9 çocuklu Kına ailesinin, 3 genç kızı evi terk etti, 1 tanesi kanserden vefat etti, 2 tanesi yüzde 90 görme engelli ve görme engelli olanlardan biri lenf kanseri. Annenin beyni vücuda hükmedemiyor ve kalp yetmezliği var. Baba ise mide kanseri olduğu için çalışamıyor. Ailenin sağlık problemlerini ise Bingöl'de faaliyet gösteren Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER) Başkanı Mehmet Sinan Abit, Dernek olarak üstlendiklerini belirtti.

Böyle bir ailenin durumundan haberdar olan bazı hayırseverler ve sivil toplum kuruluşları, aile için adeta seferber oldu. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen hayırsever işadamları, aileye maddi ve manevi yardım sağlayabilmek adına harekete geçti. Bazıları gıda ve giyecek yardımında bulunurken, bazıları da nakdi yardımda bulundu.

Reklam
Reklam

BİNSADER Başkanı Mehmet Sinan Abit, Dernek olarak üstlendiklerini kaydetti. İlk olarak gözlerinde görme sorunu olan Şeymanur ve Eyüp Kına’yı muayene eden BİNSADER Başkanı Dr. Abit, ‘"Ben göz doktoru olduğum için ilk Şeymanur ve Eyüp kardeşimle ilgilenmek istedim. Yapmış olduğum tespitler sonucunda bu 2 kardeşimize göz nakli gerektiğini ifade edebilir. Nakil yapılabilmesi gerekli çalışmalara en kısa süre içerisinde başlayacağız. Tabi bu nakil işlemene öncelikle ailenin onay vermesi gerekir. Ayrıca dernekteki diğer arkadaşlarımla görüşerek, önümüzdeki hafta içerisinde ailenin tamamını özel olarak muayene etme kararı aldık. Yapılan muayene sonucu başka hastanelere sevk edilmesi gereken olursa, onlarında takibini bırakmadan, maddi ve manevi her türlü desteği sunacağız.’’ ifadelerini kullandı.

Yapılan yardımlardan memnun olduğunu ifade eden anne Zekiye Kına, "Bizleri bu sıkıntı anlarımızda yalnız bırakmayan herkesten Allah razı olsun.’’ dedi. Gözlerinde görme sorunu olan Şeymanur ve Eyüp ise artık daha umutlu olduklarını ifade ederek "Görebilmemiz adına yapılan bu çalışmalar bizleri çok duygulandırıyor. İnşallah bizlerde diğer arkadaşlarımız gibi görebileceğiz.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: