Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı

OSMANİYE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Osmaniye Şube Müdürlüğü tarafından Sumbas ilçesinde 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

OSMANİYE - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Osmaniye Şube Müdürlüğü tarafından Sumbas ilçesinde 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı. Orman ve Su İşleri VII. Bölge Müdürü Ethem Boz, Akçataş köyünde kekliklerin doğaya bırakılması sırasında yaptığı konuşmada, doğayı koruma adına herkesin taşın altına elini koyması, vatandaşların, jandarmanın ve köylülerin işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi. Daha önce Bahçe ilçesinde de bin kekliği doğaya bıraktıklarını ifade eden Boz, "Amacımız doğamızda popülasyonu azalan kekliğin çoğalmasını sağlamak. Bu çalışmayla hem doğayı koruyoruz hem de kene gibi zararlı böceklerin yok edilmesini sağlıyoruz. Bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz. Bakanlığımız ve Genel Müdürlüğümüzün bu çalışmalarda ciddi destekleri var. İlk etapta bin kekliği doğaya saldık devamı da gelecek. Umarım halkımız da bundan memnun kalacak" dedi. Orman ve Su İşleri Osmaniye Şube Müdürü Nuri Yılmaz ise yaban hayatının devamlılığının çok önemli olduğunu, kekliklerin doğaya salındığı bölgelerde üç yıl süreyle av yasağı uygulanacağını ve uymayanlara idari para cezası kesileceğini kaydetti. Sumbas Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, avcı dernekleri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlıklarla gerekli kontrolleri yaparak keklik popülasyonunu yeniden eski düzeye kavuşturacaklarını belirtti. Konuşmaların ardından 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: